Lectură de 3 min

Câștigătorii Innovation Labs 2017: cine a impresionat la Demo Day

Abonează-te pe  
Programul de mentorat pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, Innovation Day, și-a desemnat câștigătorii ediției din acest an în cadrul evenimentului Demo Day care a avut loc aseară în București. La Demo Day au participat toate echipele câștigătoare ale hackathoanelor din București, Timișoara, Iași, Sibiu, Alba Iulia și Cluj.
Câștigătorii Innovation Labs 2017: cine a impresionat la Demo Day

Pentest-Tools.com, Visage Cloud, YardLabs, iOLA și Werit sunt echipele care au convins juriul și publicul cu produsele lor, câștigând premiile ”Grand Prize”, ”Best Business”, ”Best Product” și respectiv ”Best Pitch”.

În cadrul semi-finalelor Demo Day 2017 au urcat pe scenă 40 de echipe dintre cele 63 care au fost selectate în programul de mentorat de trei luni în luna martie 2017, ca urmare a hackathoanelor Innovation Labs din cele 6 centre. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, 16 echipe au intrat în competiția finală Demo Day, iar apoi au fost aleși câștigătorii Innovation Labs.

În martie 2017, peste 450 de tineri s-au înscris în hackathoanele Innovation Labs, propunând idei de produse digitale. În hackathoane au intrat efectiv 117 echipe, dezvoltându-și ideile în prototipuri cu ajutorul mentorilor, pe parcursul a 24 de ore.

Cele mai bune echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial, evoluând apoi spre un produs care să combine excelența tehnică și orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Timp de trei luni, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la dezvoltarea și rafinarea produselor lor.

Innovation Labs Grand Prize a fost câștigat de echipa Pentest-Tools.com, ce oferă un serviciu online care permite utilizatorilor cu un nivel mediu sau ridicat de competențe tehnice să își testeze singuri securitatea unui site.

Utilizatorii pot solicita rularea tuturor testelor disponibile pentru un URL specificat, obținând o diagnoză a vulnerabilităților și recomandări privind optimizarea site-ului. Pentest Tools este deja o soluție activă, aflată în plină dezvoltare, lucrându-se la elaborarea unor noi teste și funcționalități. Valoarea adăugată a produsului constă în testele proprii dezvoltate de echipa Pentest Tools, pornind de la experiența de peste 10 ani în domeniul de ethical hacking și penetration testing.

Premiul Best Business a revenit echipelor VisageCloud și YardLabs. VisageCloud este un API pentru detectarea și identificarea facială, bazat pe o rețea neurală. Produsul poate fi încorporat în diferite alte soluții ce urmăresc personalizarea serviciilor – precum în zona de retail, pentru hoteluri ce pot identifica ușor oaspeții înregistrați, precum și pentru detectarea persoanelor urmărite de poliție, în zona smart surveillance.

Cu Bogdan Bocșe, unul dintre fondatorii VisageCloud, am stat și noi de vorbă la Ziua Zero.

YardLabs este o soluție dedicată viticultorilor, care colectează informații din mediul ambiant și trimite notificări privind evoluția viței de vie. YardLabs pornește de la înregistrarea a cinci parametri de mediu: temperatura și umiditatea din sol, temperatura și umiditatea din aer, și intensitatea luminoasă. Produsul exprimă grafic evoluția parametrilor relevanți și notifică viticultorii atunci când sunt necesare intervenții, conducând astfel la reducerea costurilor și sporirea calității recoltei.

Premiul Best Product a fost câștigat de echipa iOLA. Aceasta combină tehnologiile WiFi, BLE, Lora/LoraWAN, SigFox, LTE-M1, NB-IoT și multipli sensori calibrați OOB într-o soluție plug&play disruptivă, oferind implementări IoT de dimensiuni variate destinate unor domenii diverse: agricultură, smart cities, mediu sau intervenția în situații de urgență.

Echipa Werit a câștigat premiul Best Pitch. Werit propune un consilier vestimentar digital ce sugerează clienților combinații între articole de îmbrăcăminte selectate dintr-o varietate de magazine online. Utilizatorii își creează un profil care este continuu nuanțat prin algoritmi de machine-learning, permițând Werit să genereze combinații inteligente pe gustul cumpărătorilor, eficientizând selecția și cumpărarea online și lărgind spectrul opțiunilor vestimentare.

Echipele Sunee, oferind o șapcă ce monitorizează radiațiile ultraviolete, și EnerGO, o soluție ce permite evaluarea costurilor și oportunităților restructurării companiilor cu servicii complexe de logistică, au câștigat mențiunile speciale ale programului.

Echipele Pentest-Tools.ro și SoftSchool au primit premiul Smart Territories Award, distincție destinată soluțiilor ce susțin dezvoltarea unor infrastructuri urbane inteligente. Echipa SMity este câștigătorul premiului Imagine with Orange pentru direcția Smart Urban Teritorries și va reprezenta România la Paris.

Pe aceeasi tema: