Potrivit campaniei de Kickstarter, suma cerută inițial a fost de aproximativ 80.000 de lire sterline, iar acum s-a ajuns la 83.000 de lire sterline cu ajutorul a 484 de backeri, adică oameni care au plătit pe Kickstarter pentru a precomanda, practic, ceasul inteligent al românilor. Acesta are o formă rotundă, folosește un sistem de operare numit Tic OS, care este compatibil cu aplicații Android Wear.

Dagadam Watch a început anul trecut, cu un proiect de Kickstarter nereușit, care a fost închis după câteva zile. Atunci, creatorii ceasului, Dragoș Mandu, Bogdan Daragiu și Alexandru Liviu voiau să construiască un întreg ecosistem - adică hardware, dar și software. De asemenea, videoclipul de prezentare a stârnit controverse, deoarece folosea actori care impersonau oameni din poziție cheie a companiei. Atunci au strâns 27.000 de euro după două zile și cereau 450.000 de euro, o sumă mult prea mare pentru Kickstarter.

Dagadam e un ceas inteligent circular, care folosește o curbură tactilă în jurul ecranului care amintește de iPod-urile vechi. Potrivit creatorilor, autonomia bateriei este de trei zile, se încarcă wireless și e compatibil cu iOS și Android. Cu ajutorul marginilor tactile poți să navighezi prin meniu, poți să dai click, să ajustezi luminozitatea, volumul. În plus, cu ajutorul Dagadam Fit, cei care vor să-și monitorizeze regimul alimentar și caloriile pot dicta vocal mesele, iar acestea sunt introduse în sistem. Raportul va conține numărul de calorii, ce nevoi ai în funcție de greutate și înălțime și diferențele dintre consum și aportul caloric.

Pentru un viitor în care multă lume ar avea Dagadam Watch, ceasul are o funcție interesantă, demnă de serialul Black Mirror - dacă atingeți două ceasuri timp de cinci secunde, puteți să schimbați contactele și informațiile din social media.

Dacă îl cumperi acum de pe Kickstarter (de fapt, e o precomandă) ai un preț de 209 dolari, iar prețul normal e de 240 de dolari. Ceasul vine în două ediții, cu ecrane de 1,2 și de 1,4 inci, pentru femei și bărbați. Promisiunea e că livrarea va fi făcută din iunie, dar am văzut destule campanii de Kickstarter unde acest lucru s-a prelungit. Sperăm să vedem ceasul pe piață.