Pe lista țărilor care fac parte din acest program și care pot depune aplicații și nominalizări se numără Albania, Austria, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.
Între 18 aprilie și 18 mai, antreprenorii din Europa Centrală și de Est sunt invitați să-și depună aplicațiile prin intermediul website-ului oficial al proiectului. Conform regulilor programului CEE-Released, companiile pot depune aplicațiile în numele lor, pot fi nominalizate de o terță parte sau de comitetele de nominalizare înființate în țările respective.
Nominalizarea reprezintă șansa unei companii nominalizate să fie selectată pe plan local, ca urmare a etapei următoare, printre cei 15 finaliști care reprezintă țara lor. De asemenea, va avea șansa de a deveni una dintre cele 15 companii de prestigiu, "reprezentând" întreaga regiune în cadrul primei etape a programului care se va încheia în iunie.
CEE-Released este primul program transfrontalier din Europa Centrală și de Est care va oferi companiilor early-stage, scale-up și growth programe de mentorat oferite de business angels recunoscuți și experți din piață precum și oportunități de acces la capital. Programul este organizat de EBAN și Cornerstone Communications.
Scopul proiectului CEE-Released, ce se urmărește a fi organizat anual în Europa Centrală și de Est, este de a căuta și de a expune, precum și de a pregăti cele mai bune companii cu sediul în Europa Centrală și de Est, care se încadrează la categoria early-stage sau aflate în dezvoltare, din diferite sectoare ale economiei și care își desfășoară activitatea pe piețele locale sau internaționale.
CEE-Released va intensifica și înmulți șansele și oportunitățile pentru companiile participante în program de a-și dezvolta afacerile, a implementa strategii câștigătoare și a le deschide sau extinde accesul la finanțare. CEE-Released se va concentra pe facilitarea accesului companiilor la finanțare prin acțiuni, asigurată de investitori din piață, Fonduri de Private Equity, Fonduri VC (venture capital), business angels și HNWI (high net worth individuals), cât și finanțare prin obligațiuni, asigurată în special de fonduri ce investesc în obligațiuni private (private debt funds) și investitori individuali.