Scopul proiectului a fost identificarea celor mai bune soluții care să ducă la creșterea României în clasamentul european al digitalizării, măsurat prin Digital Economy and Society Index (DESI) al Comisiei Europene.

În urma acestor întâlniri lunare la care au participat peste 70 de reprezentanți ai administrației publice, mediului de afaceri, celui academic și ai societății civile, Asociația H.appyCities a elaborat documentul „40 de lucruri de făcut pentru a crește economia și societatea digitală în România”. Acest document cuprinde o serie de propuneri și soluții identificate printr-un proces colaborativ, cu scopul de a accelera digitalizarea României și de a o transforma într-un instrument de dezvoltare economică și socială.

Documentul este disponibil pe site-ul deshub.happycities.org și poate fi accesat de toți cei interesați de subiect.

„Suntem bucuroși să lansăm acest document, care reprezintă o sinteză a ideilor și propunerilor discutate în cadrul întâlnirilor noastre. Considerăm că digitalizarea este cheia dezvoltării economice și sociale în România și suntem convinși că propunerile noastre pot aduce o contribuție semnificativă în această direcție.”, a declarat Radu Puchiu, președinte al Asociației H.appyCities.

Documentul lansat își dorește să fie o bază de plecare spre asumarea de către administrația publică a măsurilor care pot fi luate pentru a accelera procesul de transformare digitală a României. În cadrul proiectului DES Hub vor fi apoi urmărite progresele realizate.

Asociația H.appyCities este o organizație neguvernamentală ce își propune să încurajeze colaborarea/cooperarea inovativ ă dintre cetățeni și administrație, punând în legătură oameni și idei, tehnologie și date care le permit cetățenilor, comunităților și autorităților să gândească, să comunice și să acționeze colectiv spre beneficiul real al comunității.

H.appyCities 40 Lucruri de Facut RO by start-up.ro on Scribd