Publicația CityAM prezintă datele furnizate de recrutorul fintech Robert Walters și firma market intelligence Vacancy Soft, care au făcut un clasament cu cele mai atractive orașe din Europa pentru investitorii de venture capital.

Se pare că situația incertă cauzată de Brexit nu este un motiv de îngrijorare pentru investitori, având în vedere că Londra a atras 39% din finanțările VC din Europa în 2018, ceea ce înseamnă 1,8 miliarde de lire. Este aproape dublu față de valoarea investițiilor din Berlin, orașul situat pe poziția a doua, cu 21%, adică 936,5 milioane de lire.

Topul celor 5 orașe care au atras cele mai multe investiții în fintech este completat de Paris (18%), Stockholm (5%) și Barcelona (4%).

CityAM notează că Londra este al doilea oraș din lume cu cea mai mare concentrație de startup-uri fintech din lume, după San Francisco. Numărul anunțurilor de joburi în fintech a crescut cu 61% anul trecut, comparativ cu 2017. Această evoluție face industria fintech să fie sectorul cu cea mai rapidă creștere din Marea Britanie.

În ceea ce privește impactul Brexit asupra recrutării în cadrul serviciilor financiare, directorul executiv al Robert Walters, Chris Hickey, a declarat că această creștere investițiilor se datorează faptului că „Marea Britanie are una dintre cele mai bune piețe de talente în IT și banking din lume”.

Potrivit unor cifre făcute publice anul trecut, Marea Britanie a dat 60 de startup-uri unicorn din 1990 până acum.