Chiar dacă există frica legată de dispariția unor joburi din prezent, nu poate fi negat faptul că roboții și inteligența artificială cu o mână iau și cu alta dau locuri noi de muncă. Potrivit unui studiu Gartner, tehnologia AI va elimina 1,8 milioane de locuri de muncă până în 2020, dar, în același timp, va crea alte 2,3 milioane. Inteligența artificială te ajută muncă și în viața personală, așa că ar fi o idee bună să profiți de unele surse care te-ar ajuta să explorezi lumea AI. Vezi mai jos câteva canale YouTube care te învață tot ce trebuie să știi despre inteligența artificială.

Brandon Rohrer

Canalul lui Brandon Rohrer este unul dintre acele canale de YouTube care te învață tot ce trebuie să știi despre AI, fiind locul perfect pentru a urmări tutoriale bine gândite. Având experiență ca data scientist la Facebook, Rohrer reușește să explice idei complexe din lumea AI și să le prezinte în concepte simple și ușor de înțeles. Dacă ești interesat de știința datelor, acesta fiind și unul dintre cele mai căutate și bine plătite locuri de muncă, poți începe cu acest canal de YouTube.

The Allen Institute for Artificial Intelligence

Înțelegerea rolului AI în societate și a modului în care inteligența artificială ar putea rezolva unele dintre problemele cu care se confruntă oamenii în viața de zi cu zi sunt subiectele importante în drumul spre a deveni un inginer AI. Scopul acestui canal de YouTube este de a contribui prin cercetări și inginerie cu impact semnificativ în domeniul AI. Dacă ești în căutarea unui canal de YouTube care te învață tot ce trebuie să știi despre inteligența artificială, acesta este unul dintre ele.

Luis Serrano

Dacă vrei să înveți de pe internet tot ce trebuie să știi despre inteligența artificială, cu siguranță vei da și peste Udacity, o platformă online dedicată să învețe utilizatorii despre machine leargning, AI, deep learning și multe alte noi tehnologii. Luis Serrano este directorul pe conținut de Date Science la Udacity, prin urmare, reprezintă o sursă excelentă pentru cei care vor să exploreze componentele majore ale tehnologiei AI.

Daniel Bourke

Daniel Bourke are o poveste în care ar putea să se regăsează mulți, într-o oarecare măsură. În 2015, a absolvit un master dublu în Nutriție și Știința alimentației, din dorința de a se face doctor. Dar apoi și-a dat seama că este, de fapt, pasionat de inteligența artificială. Pentru că era prea costisitor să se înscrie din nou la școală, YouTuber-ul a folosit diverse resurse disponibile online și a dezvoltat propriul curriculum pentru învățarea AI. Pentru cei care vor să se reprofileze și să își facă o carieră în domeniul inteligenței artificiale, canalul de YouTube al lui Daniel Bourke poate fi o sursă foarte bună.

The Artificial Intelligence Channel

Deși nu este la fel de mare ca alte canale de YouTube de pe această listă, The Artificial Intelligence Channel este excelent pentru cei care sunt curioși să afle ce au de spus liderii de opinie despre AI și rolurile sale în societate. Speakerii care se regăsesc pe acest canal ating subiecte dintre cele mai diverse legate de inteligența artificială, printre care singularitatea tehnologică (cu referință la implicațiile pe care le are progresul tehnico-științific foarte accelerat pentru oameni), transumanism (teoria că rasa umană poate evolua dincolo de limitele sale fizice și mentale actuale, în special prin intermediul științei și tehnologiei), anti-îmbătrânirea, biologia sintetică, explorarea spațiului, șomajul tehnologic (înlocuirea vechilor tehnici și tehnologii cu altele noi) sau venitul de bază.

Foto credit: KostyaKlimenko/ Deposit Photos