“Este normal pentru Citylink nu doar să-și crească amprenta serviciilor în România, prin intermediul zonelor de carsharing și bikesharing, ci să se extindă și dincolo de granițe și să achiziționeze un alt lider tehnologic - itaxi, prima platformă de mobilitate inteligentă Moldova, activă și în Ucraina, cu un palmares demonstrat de inovație și încredere, încă din 2012”, declară Igor Grosu, CEO, Citylink.

Povestea pe larg a Citylink o puteți descoperi în acest interviu video și audio pe start-up.ro.

Tranzacția este primul pas din strategia de extindere regională a Citylink și reprezintă o bază fermăi de acțiune în marile orașe ale Moldovei, precum și în Odessa, Ucraina.

O tranzacție de capitaluri tip equity include și vânzarea acțiunilor comune ale unei companii, nu doar activele. Atunci când are loc o vânzare de acest fel, compania achiziționată rămâne aceeași și doar structura de proprietate se modifică. Deci, practic, iTaxi va funcționa la fel, doar acționariatul se schimbă scriptic.

Citylink a anunțat recent adăugarea unui serviciu de bikesharing disponibil în Capitala României, ca răspuns la impactul pozitiv pe care l-a avut lansarea serviciilor, la începutul anului 2020. Compania urmărește, de asemenea, și o expansiune geografică, dincolo de București.

itaxi este prima și cea mai mare aplicație din Moldova care permite comandarea taxiurilor online.

Zilnic, itaxi conectează mii de pasageri cu șoferii companiilor partenere, oferind călătorii rapide, sigure și confortabile.

Platforma a fost creată în anul 2012, drept răspuns la necesitățile modernizării segmentului de taxi din Chișinău, prin implementarea tehnologiilor moderne și aplicarea lor în activitatea companiilor partenere de taximetrie.

Citylink este o platformă de mobilitate urbană inteligentă, dezvoltată de o echipă de antreprenori locali cu experiență demonstrată în aria aplicațiilor și a serviciilor smart.