Numărul dezvoltatorilor Huawei înregistrați la nivel mondial a ajuns la 1,6 milioane, în creștere cu 76% de la an la an, cu peste 81.000 de aplicații inovatoare integrate cu capabilități deschise HMS Core.

De peste 30 de ani, Huawei a lucrat îndeaproape cu partenerii săi pentru a aduce o mai bună conectivitate digitală către oameni și comunități din întreaga lume. Astfel, compania încearcă să încurajeze dezvoltatorii inovatori la nivel mondial să lucreze cu Huawei Mobile Services pentru a aduce o experiență mai bună și mai inteligentă pentru consumatori.

Huawei a anunțat în trecut Programul Shining Star de 1 miliard de dolari pentru a stimula dezvoltatorii la nivel mondial. Mai mult de 10.000 de aplicații inovatoare au beneficiat de acesta până în prezent.

„AppGallery, platforma oficială de distribuție a aplicațiilor Huawei, acoperă peste 170 de țări și regiuni. Cu această acoperire, sperăm să împărtășim inovația digitală locală cu lumea. Dorim ca fiecare aplicație inovatoare dezvoltată de partenerii globali să ajungă la toți cei 700 de milioane de utilizatori de dispozitive Huawei.” a declarat Zhang Ping’an, Președintele Serviciului Cloud pentru Consumatori, Huawei Consumer Business Group.

În același timp, aplicațiile HMS globalizate, cum ar fi Huawei Video, Huawei Music și Huawei Reader au adus servicii și conținut de înaltă calitate consumatorilor din mai multe țări și regiuni.

De asemenea, Huawei oferă utilizatorilor o experiență de viață digitală mai inteligentă și mai convenabilă, cu servicii mai inovatoare, precum Quick App, un nou tip de aplicații fără instalare, oferind utilizatorilor o experiență accesibilă și mult mai puțin spațiu de memorie. La fel ca Ability, bazat pe tehnologia AI Huawei, aceasta include Content Ability, Card Ability și App Ability și permite serviciilor de înaltă calitate să fie distribuite în mod eficient utilizatorilor din întreaga lume.

HMS Core 5.0, disponibil și la nivel global, va continua să dezvolte capabilitățile hardware și software Huawei pentru a îmbunătăți experiențele utilizatorilor la nivel mondial. În plus, Huawei oferă un suport de dezvoltare a aplicațiilor cu un singur spectru în peste 67 de zone prin AppGallery Connect, ajutând dezvoltatorii să inoveze și să efectueze operațiuni eficiente.

În prezent, Huawei Mobile Services a înființat șase centre regionale la nivel mondial. Huawei oferă servicii localizate la nivel mondial prin DIGIX Lab, Huawei Developers și Huawei Developer Day.

Într-o lume complet conectată, Huawei încearcă să încurajeze inovația atât în tehnologie, cât și în dezvoltarea aplicațiilor, în rândul dezvoltatorilor globali.

Despre Huawei AppGallery

În total, AppGallery conține peste 770 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Aplicația vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației.

Huawei AppGallery cuprinde deja în portofoliu aplicații din zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, BRD, Card Sodexo, MobilPay sau 24Pay. App Gallery conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Ziare.com, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, Antena Play, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online. De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care, eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards, Upfit Romania sau WorldClass. Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery. Printre cele mai noi aplicații care s-au alăturat AppGallery se numără Jerry’s Pizza, Food Panda, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM, Bolt și Raiffeisen Smart Mobile.

Huawei AppGallery acordă o atenție sporită și zonei de educație, astfel că platforma oferă consumatorilor aplicații locale care au devenit cunoscute și utilizate și la nivel global. Printre acestea, se numără aplicațiile de învățare a limbilor străine de la Mondly, celebre pentru colaborările de renume la nivel internațional, dar și ale celor de la Meta Language Pro, precum Learn English, French sau German.

Aplicația Phone Clone, disponibilă în Huawei AppGallery, este o modalitate simplă de a transfera aplicațiile, contactele, datele, fișierele și fotografiile de pe vechiul smartphone pe noul smartphone, în câțiva pași simpli, folosind transferul super-rapid cu viteze de până la 1 GB pe minut. Cel mai important aspect al întregului proces este siguranța pe care o oferă, datorită criptării securizate a rețelei wireless. Procesul poate fi realizat foarte ușor, indiferent de sistemul de operare al vechiului smartphone (iOS sau Android).

Noul instrument de căutare Petal Search, disponibil în Huawei AppGallery, le oferă utilizatorilor o poartă deschisă către un milion de aplicații și o modalitate de a căuta cu ușurință prin categorii diverse, direct de pe ecranul de start al dispozitivului. Dezvoltată de motorul de căutare Petal Search, aplicația Petal Search aduce o experiență de căutare alternativă care localizează și agregă informații, oferind cele mai precise și relevante rezultate, pentru a le permite utilizatorilor să personalizeze și să gestioneze experiența cu smartphone-urile lor așa cum își doresc. Huawei AppGallery este complet integrat în noul motor de căutare și orice aplicație disponibilă deja în magazinul virtual va apărea în partea de sus a oricărei căutări din noul instrument.