Ideea proiectului lui Gabriel a venit din două direcții. În primul rând a fost vorba despre fluxul de deșeuri agroindustriale generate zilnic de populație, iar în al doilea rând, despre pasiunea lui pentru cafea, care i-a deschis pasiunea pentru cercetare în biotehnologie.

„Astfel, văzând că în zona Clujului se generează zilnic foarte multe deșeuri, de la zațul de cafea din numeroasele cafenele până la reziduurile din activitățile agricole din zonă, am început să cercetez o posibilă soluție de recuperare a acestor produse”, a declarat Gabriel pentru Green Start-Up.

Citește mai multe despre acest subiect pe Green Start-Up.

RongoDesign este o companie de cercetare și dezvoltare care ne oferă alternative sustenabile, prietenoase cu ecosistemele, la produse fabricate din polistiren sau plastic, care sunt utilizate cel mai des în construcții, design interior sau chiar în producția de ambalaje.

Unul dintre beneficiile pe care miceliul, material natural sustenabil, le are în producția acestor produse, este faptul că acesta poate fi ușor cultivat și recoltat, fiind astfel o resursă regenerabilă. Totodată, el are o amprentă mai mică de carbon comparativ cu materialele de construcții cu care suntem deja obișnuiți, cum ar fi betonul sau plasticul.