De asemenea, odată cu această lansare, compania dorește să introducă și noi monede digitale în portofoliul de tranzacționare și să își mărească echipa, a declarat Vlad Nistor, CEO al startup-ului, citat de wall-street.ro.

Industria criptomonedelor s-a bucurat de o popularitate fără precedent în 2017. Aceasta a fost alimentată, în mare parte, de creșterea monedei Bitcoin, al cărei preț a ajuns, de la 1.000 de dolari în ianuarie, la peste 19.000 de dolari pe unitate în luna decembrie.

Această evoluție semnificativă a criptomonedelor s-a văzut și la nivelul platformei românești de tranzacționare Coinflux, care a înregistrat, în 2017, de peste 5 ori mai multe tranzacții decât în anul precedent, când cifra de afaceri a fost de 2,2 milioane de lei, din care 1,6 milioane de lei profit.

Coinflux - 53.000 de tranzacții în 2017

“Anul 2017 a fost unul foarte bun, am efectuat 53.319 tranzacții în valoare de 333,5 milioane de lei. Numărul de tranzacții a fost de 6 ori mai mare decât în 2016, iar ca și valoare de 5 ori mai mare. În ceea ce privește cifra de afaceri, încă se fac calcule, tot ce pot spune este că, la 9 luni, aceasta a fost de 6 milioane de lei”, a adăugat Vlad Nistor, CEO Coinflux.

Toate aceste creșteri au fost alimentate de numărul noi de clienți înregistrați pe platforma Coinflux, CEO-ul companiei precizând că, dacă în prima jumătate a anului validau 50 de noi utilizatori pe zi, în ultimele zile ale anului numărul acestora a ajuns la 500.

"În acest moment avem 13.500 de clienți care au efectuat tranzacții prin intermediul platformei Coinflux, majoritatea sunt din România, având în vedere că noi promovam activ serviciul doar aici, însă avem conturi validate și din Spania, Germania sau Regatul Unit al Marii Britanii", a precizat Vlad Nistor.

Portofel de monede digitale

Coinflux lucrează la propriul portofel de monede digitale, pe care aceștia precizează că îl vor lansa în prima jumătate a anului. De asemenea, cu această ocazie, startup-ul românesc vrea să introducă în portofoliul de tranzacționare, care conține în acest moment 4 criptomonede (Bitcoin, Ether clasic, Ether și Litecoin) încă două monede digitale, respectiv Ripple și Dash.

"Lucram la dezvoltarea unui portofel de monede digitale, pentru că acest lucru va simplifica procesul de tranzacționare și va reduce costurile pentru clienții care sunt interesați mai mult de mișcările de preț decât de moneda propriu-zisă sau de tehnologia din spate. Ar trebui să lansăm în prima jumătate a anului, iar cu această ocazie ne gândim să mai adăugăm Ripple și Dash pe platforma", a precizat Vlad Nistor.

Citește pe larg despre povestea Coinflux, reglementările de pe piața criptomonedelor și despre ICO-uri pe wall-street.ro.