“Community Stars” completează, astfel, oferta SeedBlink pentru startup-uri și investitori, care cuprinde categorii de finanțare variate, adaptate nevoilor specifice de investiții, dar și inițiative precumTech Investors Academy, pentru educarea și dezvoltarea ecosistemului antreprenorial, sau Nimity, soluția de equity management pentru companii și investitorii lor privați.

„Community Stars are misiunea de a conecta fondatorii promițători cu comunitățile lor, oferindu-le suport esențial în etapele inițiale de dezvoltare a companiei”, a declarat Ionuț Pătrăhău, Managing Partner & Business Development la SeedBlink. „Fondatorul unei companii noi nu are nevoie doar de capital, ci și de o rețea puternică. Noi suntem aici pentru a furniza cunoștințele despre finanțare și infrastructura necesară, permițându-le să-și construiască o comunitate de susținători și să-și dezvolte viziunea.”

Proiectul pilot al “Community Stars” îl reprezintă startup-ul Unison, specializat în gustări vegane produse în România, recent listat pentru finanțare de 225.000 de euro pe Seedblink. În viitor, platforma va găzdui o diversitate de startup-uri remarcabile, absolvente ale acceleratoarelor europene.

SeedBlink oferă în prezent trei categorii de oportunități de investiție, fiecare adresându-se unor nevoi specifice ale start-upurilor și investitorilor:

  • Runde co-investite de VC-uri: Acestea sunt special create pentru start-up-uri de la faza seed până la Seria B. Cu o valoare a investiției care variază între 100.000 și 2.000.000 euro, acestea sunt destinate startup-urilor cu o maturitate și tracțiune demonstrabile. Investitorii pot participa în aceste runde cu tichete de investiție începând de la 2.500 euro. Toate startup-urile din această categorie sunt supuse unui proces riguros de due-diligence realizat de fondurile de venture capital partenere.
  • Sindicalizări: Acest tip de rundă este destinat, de asemenea, startup-urilor seed, dar cu o plajă de investiții ce variază între 100.000 și 1.000.000 euro. Asemenea rundelor co-investite, investitorii pot participa cu tichete începând de la 2.500 euro. Cu toate acestea, diferența majoră este că verificarea maturității și a tractiunii start-upurilor este realizată direct de echipa SeedBlink, asigurând o evaluare internă riguroasă.
  • Community Stars: se adresează startup-urilor în faza foarte timpurie (pre-seed). Acestea vizează investiții ce variază între 50.000 și 300.000 euro. Avantajul major aici este flexibilitatea și accesibilitatea, permițând investitorilor să participe cu tichete de investiție de la un prag mult mai scăzut, de 500 euro dar și cu costuri mai mici.

Prin aceste trei categorii de oportunități de finanțare, SeedBlink oferă o gamă largă de opțiuni pentru investitori și startup-uri, facilitând dezvoltarea și creșterea ecosistemului tehnologic european.

“Din discuțiile cu startup-urile, există în fiecare țară europeană în care suntem prezenți o nevoie reală de alternative de finanțare. Ne dorim să facem echipă cu incubatoarele și acceleratoarele locale pentru a susține acei antreprenori cu planuri de afaceri solide și idei inovatoare. De asemenea, acest nou tip de oportunitate este accesibil cu un tichet de investiție mai mic, pentru a putea găzdui susținătorii apropiați ai fondatorilor”, adaugă Eric Bartha, Head of Investment Management la SeedBlink.

SeedBlink s-a consolidat ca un pilon esențial în evoluția ecosistemului de start-up-uri european. Cu o performanță impresionantă de coinvestiție în peste 100 de startup-uri tehnologice din mai mult de 15 țări și având în spate o rețea de 75.000 de investitori (business angels, VC și parteneri strategici) din 92 de țări, SeedBlink a reușit să mobilizeze nu mai puțin de 250 de milioane de euro pentru susținerea inovației tehnologice.