Prin semnarea Memorandumului de Înțelegere (Memorandum of Understanding), Iceberg devine „partener de rețea (network partner)” având astfel acces la ecosistemul de inovare EIT Urban Mobility (UM) – focusat pe transformarea mobilității urbane în orașe.

Făcând parte parte din ecosistemul de inovare și din comunitatea mai largă de parteneri ai EIT Urban Mobility, Iceberg are acces la oportunități precum noi potențiale parteneriate, joint ventures sau noi arii de extindere și implicare în procese de co-creare.

Toate aceste oportunități vor fi accesate pentru a îmbunătăți calitatea vieții din orașe, creșterea gradului de mobilitate, decongestionarea traficului și dezvoltarea de noi soluții inovatoare de mobilitate urbană pentru municipalitățile din România, precum și conectarea acestor comunități cu alte mari orașe europene.

De asemenea, inovatorii care dezvoltă soluții inovative în zona de mobilitate urbană vor avea posibilitatea să le valorifice și vor avea acces la informări și detalii cu privire la finanțările deschise în cadrul comunității EIT Urban Mobility.

„Orașele viitorului sunt spații în care oamenii nu își fac griji despre timpul petrecut în trafic sau poluarea generată de mașini. Iceberg crede în schimburile de bunuri, servicii și informații ca motor al coeziunii comunitare și al dezvoltării. Investind în transporturi mai rapide și mai verzi, credem că putem să ne apropiem de familie și prieteni, să inovăm felul în care facem afaceri și să creștem calitatea vieții în orașe. Noi suntem pregătiți să sprijinim toți actorii interesați să găsească cele mai bune soluții pentru comunitățile lor și să îndeplinim mandatul EIT Urban Mobility” a declarat Ionuț Țața, CEO Iceberg.

Iceberg este o companie de consultanță în inovare și transfer tehnologic cu o experiență extinsă în proiecte cu finanțare europene și naționale focalizate pe inovare și transformare digitală. Iceberg administrează CITT-I4T, singurul centru de transfer tehnologic specializat în domeniul industrie 4.0 din România și este fondatoarea Centrului de Inovare Digitală FIT.

A reprezentat pentru un an EIT InnoEnergy în România, începând cu luna august 2019, iar în decembrie 2020 au colaborat pentru organizarea “Cross-KIC Academy” - eveniment care a avut loc cu scopul de a accelera procesele de inovare prin fondurile europene nerambursabile ce vor fi alocate României în noul exercițiu financiar 2021-2027.

Din septembrie 2020 Iceberg administrează, alături de Universitatea TRANSILVANIA din Brașov, și hub-ul din România al EIT Manufacturing – o altă inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie EIT. Acest hub își propune să acționeze ca un punct de interacțiune între EIT Manufacturing și actorii locali din ecosistemul românesc, sporind, de asemenea, implicarea și participarea părților interesate locale prin organizarea de evenimente de informare si promovarea apelurilor de proiecte și oportunități ale EIT Manufacturing.