„Piața AeRO continuă să fie un loc potrivit pentru companiile în curs de dezvoltare și creștere. Piața de capital le oferă acces la diverse mecanisme de finanțare și, în același timp, vizibilitate și notorietate. FORT urcă astăzi pe scena companiilor listate și, prin prezența lor la bursă, consolidează sectorul IT&C din piața locală de capital.”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„Listarea acțiunilor FORT pe piața AeRO duce către o nouă etapă în dezvoltarea companiei noastre și ne dorim să folosim cât mai eficient mecanismele de care dispunem pe piața de capital pentru a ne finanța creșterea afacerilor.”, a declarat Vladimir Ghiță, CEO FORT.

Fondurile atrase în cadrul plasamentului privat vor fi folosite pentru achiziționarea și integrarea de companii cu obiect de activitate similar FORT și pentru consolidarea parteneriatelor de business, potrivit Memorandumului de listare. Conform reprezentanților companiei, FORT a folosit deja, în primul trimestru 2024, o parte din finanțarea atrasă pentru extinderea echipei de vânzări și derularea unor campanii de promovare.

De asemenea, compania ia în calcul să investească în deschiderea de puncte de lucru în SUA, Asia de Sud Est, Europa de Vest, și pentru dezvoltarea de soluții inovative bazate pe tehnologii noi.

Plasamentul privat și listarea acțiunilor FORT pe piața AeRO au fost realizate cu sprijinul TradeVille. La oferta de vânzare de acțiuni, derulată în noiembrie – decembrie 2023, au participat un număr de 33 investitori, dintre care doi investitori calificați și 31 de investitori de retail. În urma derulării plasamentului, compania a emis 33.527 acțiuni, cu o valoare nominală individuală de 0,1 lei, la un preț de 50 de lei/acțiune.

„Colaborarea noastră cu FORT prin intermedierea plasamentului privat demonstrează că, împreună, putem deschide noi oportunități pe piața de capital. Recomandarea noastră pentru toate companiile interesate de piața de capital este să demonstreze că au un management performant și credibil, să prioritizeze creșterea susținută și să inițieze cât mai devreme o comunicare activă”, a declarat Miriam Andrei, CEO TradeVille.

Conform Memorandumului de listare, FORT ia în calcul atragerea de noi finanțări prin intermediul pieței de capital, prin majorări de capital social sau prin emisiuni de obligațiuni. De asemenea, compania își propune să distribuie dividende și acțiuni gratuite acționarilor săi.