Pandemia de COVID-19 ne-a forțat pe mulți dintre noi să ne adaptăm și să ne desfășurăm activitatea de acasă - work from home a devenit noul standard pentru multe companii în această perioadă.

Potrivit studiului Remote Working Index, realziat de Broadband Deals și citat de Romanian Insider, s-ar părea că noi, cei din București, suntem mai norocoși decât angajații din alte orașe mari din lume.

Studiul a luat în considerare 50 de orașe mari din lume și le-a clasificat în funcție de cinci factori: viteza medie a conexiunilor la internet, disponibilitatea serviciilor de food delivery, numărul joburilor disponibile în format work from home, prețul unui laptop și ”costul vieții”.

Per total, Bucureștiul a primit cel mai mare scor - 4,33% din joburi permit muncitorilor să lucreze de la distanță, cel mai mare procent; viteza internetului (medie de 52Mbps) clasează Capitala pe locul 4 în lume; ”costul vieții” este al 7-lea cel mai scăzut din raport (circa 480 euro pe lună). Singurul capitol la care Bucureștiul nu stă foarte bine este prețul unui laptop - considerabil mai mare decât în alte orașe din lume (în special față de orașele din SUA).

Pe locul 2 în clasament se află orașul american Houston, urmat de Las Vegas, Atlanta, Budapesta, San Francisco, Los Angeles, Kiev, Chicago și Varșovia. La celălalt capăt al topului, orașele cele mai puțin prietenoase cu munca de acasă sunt Roma, Milano, Seoul, Paris, Hamburg, Amsterdam, Londra, Koln, Munchen și Manchester.

Întregul raport Broadband Deals este disponibil aici.