Datele Fitbit arată că pandemia COVID 19 a afectat activitatea fizică a celor peste 30 milioane de utilizatori activi Fitbit din toată lumea.

Dacă vom compara datele actuale cu datele de anul trecut, din aceeași perioadă, vom observa că utilizatorii au făcut semnificativ mai puțini pași. Cele mai mari diferențe se înregistrează în țările europene (între 7% și 38%), iar România este printre țările cu cea mai mare scădere a numărului de pași din Europa: 24%.

Mai multe detalii despre activitatea fizică a utilizatorilor Fitbit din întreaga lume puteți găsi aici.

Dată fiind situația actuală, Fitbit încearcă să le ofere utilizatorilor săi câteva moduri și idei de a rămâne sănătoși și activi în această perioadă.

În primul rând, oricine își poate descărca noua față de ceas Clean Cues care îți reamintește să te speli pe mâini o dată pe oră. Pe ecran se poate observa numărătoarea inversă a minutelor, iar în fiecare oră device-ul (toate smartwatch-urile din familia Versa și Fitbit Ionic) vibrează pentru a-ți aminti să te speli pe mâini, cel puțin 20 de secunde.

De asemenea, o mulțime de rețete sănătoase sunt acum la îndemână oamenilor care vor să mănânce sănătos și să rămână hidratați. Vă puteți inspira de aici:

Și pentru că lucrul de acasă poate fi stresant pe perioade lungi, aplicația Relax poate fi o soluție bună prin care fiecare se poate relaxa câteva minute în fiecare zi. Sesiunile ghidate de respirație pot avea efecte benefice pe termen lung: reducerea tensiunii arteriale și a riscului de boli cardio-vasculare.

”Misiunea Fitbit a fost întotdeauna aceea de a ajuta oamenii din întreaga lume să fie mai sănătoși, iar acum ne confruntăm cu unul dintre cele mai importante momente în care trebuie să fim atenți la sănătatea noastră. Statul în casă poate fi mai ușor dacă reușești să rămâi activ și să îți gestionezi stresul”, ne sfătuiesc cei de la Fitbit.