”Suntem o bancă cu o istorie de peste 20 ani, în care dezvoltarea de relații apropiate, implicarea și responsabilitatea guvernează tot ceea ce facem, inclusiv modul în care ne raportăm la contextul actual nemaîntâlnit. Avem un grad de flexibilitate ridicat, demonstrat prin modelul de busines specific aplicat în microfinanțare și în agricultură, unde finanțarea, rambursarea si soluțiile de susținere a cashflow-ulu țin cont de activitatea sezonieră. Lucrăm cu oameni și pentru oameni, clienți persoane fizice, antreprenori, mici și foarte mici, colegi și, în această situație nouă pentru noi toti, ne dorim să fim utili și de ajutor, conștienți fiind de încărcătura emoțională puternică a momentului”, a menționat Daniela lliescu, CEO Patria Bank.

Astfel, pentru sprijinirea clienților Patria Bank, o serie de măsuri și soluții sunt disponibile a fi accesate, atunci când aceștia au nevoie:

  • Antreprenorii IMM și Microîntreprinderile direct afectați prin reducerea activității vor putea beneficia de amânare la plată și reeșalonarea ratelor, potrivit situației specifice a fiecăruia;
  • Antreprenorilor IMM și Microîntreprinderilor care beneficiază de linii de finanțare revolving scandente în următoarele 3 luni și care nu se află deja într-un proces de remediere sau restructurare a creditelor existente, le vom facilita reînnoirea acestor finanțări;
  • De asemenea, pentru clienții persoane fizice care au fost afectați semnificativ prin reduceri temporare sau permanente ale veniturilor, prin pierderea locului de muncă sau probleme grave de sănătate sunt disponibile soluții potrivite de reeșalonare pentru perioade de până la 3 luni.

“Totodată, suntem solidari și salutăm inițiativele luate de colegii de breaslă și ne manifestăm deschiderea spre cooperare și colaborare pentru a ne susține clienții și a proteja stabilitatea sistemului, în bună coordonare cu autoritatea de reglementare”, a mai declarat CEO-ul Patria Bank.

Clienții afectați sunt invitați să contacteze banca și să comunice situațiile cu care se confruntă în vederea găsirii împreuna a unor soluții adecvate situatiei lor individuale specifice sau de business.

Din solidaritate pentru eforturile sistemului medical din această perioadă și dorința de a sprijini nevoia de echipamente medicale necesar în spitale și centre medicale, Patria Bank a donat 100.000 lei către Asociația Dăruiește Viața.

Echipamentele cumpărate vor fi distribuite de asociație, alături de unitățile competente, în funcție de prioritățile identificate la nivel național.

Toate măsurile luate de bancă, pentru prevenirea și combaterea COVID-19, inclusiv starea unităților Patria Bank și programul de funcționare, sunt disponibile pe https://www.patriabank.ro/covid.