În luna martie, volumul total al plăților efectuate prin intermediul Staţiilor de Plată SelfPay a înregistrat o creștere de 30%, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. Defalcat, în categoria de plăţi facturi, volumul plăţilor pentru facturile de utilităţi a crescut cu 50% în perioada indicată, iar plățile pentru produsele de divertisment - precum vouchere şi licenţe pentru jocuri de pe diferite platforme au înregistrat un avans de 142%. Volumul plăților pentru comunicații (internet, televiziune, telefonie) s-a majorat cu 64% în luna martie 2020, faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

Peste 4.700 de Stații de Plată SelfPay prezente la nivel naţional în cele mai importante reţele de retail modern şi în magazinele de proximitate din retailul tradiţional, rămân active şi în perioada stării de urgență, asigurând accesul românilor la o metodă sigură de plată a serviciilor de necesitate publică.

Soluția de plată Self-Service pusă la dispoziţie de SelfPay oferă posibilitatea clienţilor de a-şi efectua plățile în siguranță, fără a interacţiona cu alte persoane, așa cum se întâmplă în cazul casieriilor sau punctelor de încasare asistate.

Plata întreţinerii creşte cel mai mult în total valoare absolută

Categoria de plăți care a crescut cel mai mult în total valoare absolută în această perioadă față de perioada similară a anului precedent, este plata întreținerii, cu un avans valoric de 114%.

“În contextul actual, în care respectarea limitărilor obiective, generate pe fondul pandemiei de COVID-19 este esențială, nevoia de soluții de plată, în siguranță, fără a interacţiona cu alte persoane, este mai mare decât oricând”, spune Adrian Badea, CEO, SelfPay.

În reţeaua de Staţii de Plată SelfPay, se pot plăti peste 140 de servicii din sectoare tot mai diverse, de la utilități, telefonie fixă și mobilă, internet, televiziune, taxe şi impozite, la bilete de acces la evenimente, bilete de călătorie, moneda electronică, rovinieta şi divertisment.