În momentele acestea, ne bazăm pe comenzi online prin aplicații sau ne ducem o dată pe săptămână la supermarket ca să ne facem cumpărăturile. Dar producătorii agricoli locali au nevoie de ajutorul nostru pentru a putea să treacă bine peste această perioadă și să nu rămână cu produsele pe stoc.

În mediul online mai mulți producători locali au început să anunțe livrarea în București a legumelor, fructelor și produselor lactate. Pentru a centraliza informația și a avea acces la ea a fost făcut și un document online, un tabel care are momentan producătorii din București.

Dar tabelul așteaptă și inițiative din alte județe. Descoperă tabelul aici.

Inițiativa a fost anunțată de Sabina Baciu pe profilul său de Facebook.

În momentul de față, în tabelul pentru producătorii care livrează în București sunt aproape 30 de fermieri. Aceștia pot să ne aducă la ușă lactate, miere, carne de pui, mezeluri, legume, fructe românești de sezon, carne de vită, ouă de găină, fructe eco, căpșuni, cireșe, vișine, prune, mere, pere, uleiuri presate la rece, salate, produse de băcănie. Comenzile se pot realiza telefonic, pe Facebook sau prin aplicații de livrări precum Glovo.

Tabelul conține și instrucțiuni de livrare pentru fiecare producător, linkuri către paginile de Facebook și comanda minimă pentru acești producători. Unii pot livra imediat, alții fac livrări de câteva ori pe săptămână în București pentru a-și eficientiza procesul.