Începând de astăzi, Bucharest Robots și Asociația Suport pun la dispoziția Institutului Național de Boli Infecțioase “Profesor Doctor Matei Balș” un robot autonom de dezinfecție cu lumină UVC pentru dezinfectarea spațiilor largi și aglomerate care sunt foarte dificil de dezinfectat cu metode tradiționale.

Tehnologia Robotului UVD este eficientă în combaterea bacteriilor, virusurilor, fungilor și a altor patogeni.

Robotul autonom omoară până la 99.99% dintre bacteriile rezistente: Clostridium Difficile, MRSA,VRE, Norovirus, ajungând până la Log 6 și log 7 de dezinfecție.Cu cât sursa luminii este mai aproape de sursa infecției, cu atât este mai mare intensitatea acesteia și puterea de a o combate. Soluțiile de dezinfecție actuale disponibile pe piață necesită intervenția personalului din spital pentru a fi poziționate în camerele care trebuiesc dezinfectate.

Robotul autonom UVD este în acest moment singura soluție automatizată de pe piața globală capabilă să se poziționeze singură în camera ce trebuie dezinfectată, fără nici un fel de intervenție umană. De asemenea, baza robotică autonomă mobilă îi permite robotului să se deplaseze cu viteză foarte mică în întreaga cameră, pentru a fi la distanța minimă de toate obiectele din ea, dar și să se oprească în anumite puncte critice unde trebuie insistat mai mult cu lumina UV-C.

Bucharest Robots este primul startup din România adresat pieței de roboți umanoizi de servicii și este condus de Ana-Maria Stancu, fondatorul asociației E-Civis și inițiatoarea proiectului RoboHub, unde organizează cursuri de robotică pentru copiii din familii dezavantajate.

Ana-Maria este și CEO al firmei Bucharest Promo Robots, primul start-up din România adresat pieței de roboți umanoizi de servicii. Compania a fost inițiată în cadrul programului Start-up Nation și oferă, în acest moment, trei tipuri de servicii: închirierea roboților umanoizi de servicii pentru evenimente sau companii, realizarea de aplicații personalizate pentru roboți și distribuția în România a acestora. Puteți citi pe larg povestea Anei-Maria Stancu și a Bucharest Robots, un business de robotică finanțat prin Start-Up Nation, în acest material.