”Nu vă putem spune cifrele exacte în ceea ce privește gradul de ocupare al celor două spații, însă putem afirma cu certitudine faptul că suntem peste ceea ce ne propusesem inițial și ne onorează foarte mult reacția pe care piața și ecosistemul local de startup-uri au avut-o la serviciile pe care le oferim aici”, ne-a precizat Yotam Alroy, cofondator și Chief Business Officer Mindspace.
Acesta a adăugat faptul că încă sunt într-o perioadă de descoperire și de învățare în țara noastră, așa cum se întâmplă pe toate noile piețe pe care intră, însă au observat până acum o deschidere foarte mare din partea startup-urilor și a freelancerilor de aici.
Chiar și așa, există interes pentru spațiile pe care Mindspace le operează la nivel local și din partea corporațiilor.
Corporații și startup-uri
”Am semnat deja contracte cu o serie de corporații care sunt în căutarea unui operator internațional de spații de coworking care să le ofere posibilitatea de a avea o tranziție mai ușoară pe o piață nouă”, menționează Alroy, adăugând faptul că este conștient de faptul că, deși există un inters sporit din partea corporațiilor care intră în România, ”știm că procesul care stă la baza luării unei decizii este unul îndelungat”.
Citește un interviu pe larg cu Yotam Alroy, cofondatorul Mindspace, despre planurile rețelei, costuri și tendințe pe piața spațiilor de coworking.
Printre companiile care au ales Mindspace pentru echipele lor, în alte spații pe care operatorul le controlează la nivel internațional, se numără Microsoft, Yahoo!, Banca Barclays, Expedia, Schwan-Stabilo, Hertha BSC, Techstars și Startupbootcamp.
Am semnat deja contracte cu o serie de corporații care sunt în căutarea unui operator internațional de spații de coworking
”Ne bucurăm să vedem rapiditatea cu care startup-urile și comunitățile mai mici din București au adoptat ceea ce oferim la Mindspace. Există o dinamică foarte bună în spațiile noastre oferită de această combinație între echipe care fac parte din companii cu prezență globală și startup-urile din comunitatea locală”, a ținut acesta să mai spună.
Spațiul de coworking are o capacitate de peste 730 de persoane cărora le pune la dispoziție de la birouri private și evenimente ce își propun să le ofere membrilor o sursă de inspirație, până la zone de relaxare, prânzuri și clase de yoga.
Situat în apropierea stației de metrou Piața Victoriei, spațiul are o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați și poate găzdui peste 260 de membri, de la startup-uri sau scaleup-uri, și până la companii de mari dimensiuni.
Noul spațiu de coworking din clădirea Bucharest Tower Center, deținută de Globalworth, include atât spații comune de lucru și de tip lounge, care încurajează colaborarea, precum și 23 de birouri private.
Amplasarea, factor de succes
”Deschiderea celui de-al doilea spațiu este un nou pas pe care îl facem în această piață promițătoare, după lansarea Mindspace Business District din Globalworth Campus, de la începutul acestui an. Există o cerere puternică pentru astfel de spații pe piața din România, venită de la un mix eclectic de companii și echipe de toate dimensiunile", declara la acel moment Yotam Alroy.
Cofondatorul Mindspace își menține părerea cu privire la decizia de a deschide un nou spațiu în București într-un timp atât de scurt, precum și de a avea în mai puțin de un an trei spații de coworking în Capitală, în contextul în care acest segment este acoperit și de alți jucători de profil.
Personal, cred că acest interes foarte mare este dat și de amplasarea pe care am ales-o pentru acest al doilea spațiu din București
”Avem traction foarte bun pentru ambele locații deschise și discutăm constant cu potențiali parteneri. Totodată, considerăm că având mai multe locații în diferite sub-piețe din oraș, le putem oferi membrilor noștri acces flexibil în aceste spații. În ceea ce privește noul spațiu din Piața Victoriei pot spune că am primit un număr foarte mare de solicitări, ceea ce, în viziunea mea, este echivalent cu faptul că membrii interesați își vor securiza locul extrem de rapid. Personal, cred că acest interes foarte mare este dat și de amplasarea pe care am ales-o pentru acest al doilea spațiu din București”, a mai spus Yotam Alroy.
Membrii Mindspace, fie că sunt companii, startup-uri sau antreprenori, se pot bucura de toate facilitățile oferite de spațiu: evenimente special concepute pentru a inspira comunitatea locală, precum conferințe TEDx și atelierele LinkedIn. În acest caz, Yotam Alroy menționează și parteneriatul pe care Mindspace l-a făcut cu BCR pentru acceleratorul BCR-InnovX, care le-a adus antreprenorilor o serie de evenimente de cybersecurity, fintech, cloud, automatizare organizate în cadrul spațiilor pe care operatorul le are în București.
”Plănuim să organizăm și alte evenimente business-oriented pentru a veni în ajutorul antreprenorilor și companiilor de aici”, a adăugat reprezentantul Mindspace.