Schimbul Coincheck din Japonia a anunțat că a pierdut 500 de milioane de token-uri de NEM, din cauza unui hack. Este cel mai mare hack din lumea monedelo virtuale, chiar mai mare ca valoare decât Mt. Gox din 2014, care e totuși cel mai cunoscut. DIn 2014 monedele virtuale au crescut mult în valoare.

Incidentul arată cât de periculos este ca utilizatorii de monede virtuale să țină criptomonedele în schimburile valutare, în loc să le pună într-un portofel virtual sau într-un portofel de tip fizic, adică un stick. Nu e primul atac al hackerilor. Schimburile valutare de monede virtuale sunt o țintă predilectă pentru că hackerii pot pune mâna pe criptomonedă și apoi să vândă. În noiembrie schimbul Tether a pierdut 31 de milioane de dolari, iar EtherDelta și-a suspendat serviciul în decembrie din cauza unui hack.

Japonia are un sistem oficial prin care licențiază schimburile valutare de criptomonede. Coincheck a aplicat pentru o asemenea licență, scrie TechCrunch, dar aștepta un răspuns. Un NEM costa 1 dolar, iar acum a ajuns la 0,86 de dolari.

Un Bitcoin poate fi cumpărat astăzi pentru 11.240 de dolari, Ethereum costă 1.067 de dolari, iar un Ripple este 1,21 dolari. Bitcoin Cash costă 1.600 de dolari.