„Oferim calitate premium clienților noștri, dar ne plătim și angajații tot premium. Astfel, un coleg care lucrează de pe canapeaua sa de-acasă din Cluj, să zicem, va fi plătit la fel cu cineva din Silicon Valley. Și suntem deschiși cu privire la remunerație pentru că noi credem în transparență. De aceea, fiecare anunț de job postat de Crossover explică, în mod clar, care este remunerația aferentă. Toți oamenii care ocupă aceeași poziție – primesc aceiași bani, nu contează că lucrează din România, Sri Lanka sau San Francisco”, explică Andrew Allen, VP în cadrul Crossover.

Compania Crossover a fost înființată în 2014 cu scopul de a oferi posibilitatea ca cei mai buni profesioniști IT la nivel global să poată lucra de la distanță și să fie plătiți la nivel de Silicon Valley. În prezent, Crossover recrutează pentru peste 130 de companii de software. Filozofia companiei se bazează pe ideea că munca la distanță este inevitabilă pentru majoritatea joburilor. Crossover este parte a grupului ESW Capital, ce include de asemenea companii precum Trilogy și DevFactory. La rândul său, ESW Capital a fost fondata în 1989 de către studenți la Stanford University care au decis să ia calea antreprenoriatului în loc să-și termine studiile.

Crossover nu recrutează angajați, ci contractori, adică profesioniști pe cont propriu. „În prezent, avem în echipa noastră circa 150 de profesioniști români, recrutați din toată țara, dintr-un total la nivel global de aproximativ 4.000 de contractori. Toți aceștia au ales să fie plătiți premium pentru muncă de calitate premium, au ales program flexibil și lucru la distanță, acces la cele mai noi tehnologii, mediu de lucru provocator, fără birocrație și politică internă”, explică Andrew Allen.

Crossover recrutează doar pentru poziții full time și doar în regim remote. „Nu credem că munca la distanță este antisocială. Noi o practicăm cu succes de peste 10 ani. În cadrul Crossover, credem în comunicare asincronă și deep work. Ce înseamnă asta? Simplu – la noi, ziua de lucru nu este niciodată inundată de întâlniri interminabile. Putem lucra autonom și ne putem concentra pe a livra calitate ridicată fără a ne lovi în mod inutil de birocrație. Pentru noi contează mai mult să ne putem concentra pe un singur task câte 2-3 ore neîntrerupte. Asta ne face mai eficienți și mai eficace”, adaugă Andrew Allen, VP în cadrul Crossover.

În prezent, Crossover este în proces de expansiune și recrutează pentru peste 130 de companii de software, în special pentru Trilogy, Aurea, DevFactory, DevGraph și IgniteTech.