Tânărul hacker a reușit să stea în serverele Apple circa un an înainte să fie detectat, potrivit BGR. Hackerul în vârstă de numai 16 ani a sustras peste 90GB de informații de la o companie care se mândrește constant de cât de sigure sunt produsele sale și cât de bine le este protejată intimitatea utilizatorilor săi.

Cei de la Apple nu au dat detalii despre ce informații au fost furate din serverele sale, dar îi asigură pe utilizatori că datele lor nu au fost compromise de acest furt de informații.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat, pentru Reuters, că personalul însărcinat cu securitatea ”a descoperit accesul neautorizat, l-a îngrădit și apoi a raportat incidentul autorităților”. FBI-ul a colaborat cu organele de lege din Australia care l-au identificat pe puști după o serie de conversații purtate de acesta online, dar și după seria unuia dintre MacBook-urile folosite de el pentru a comite spargerea.

Partea comică este că puștiul a stocat toate fișierele furate într-un folder numit ”hacky hack hack”. El și-a recunoscut fapta și a zis, printre altele, că este mare fan al companiei și că și-ar fi dorit să se angajeze la Apple la un moment dat.