Indiferent de ceea ce va fi vândut pe site, pașii sunt aceiași și diferă de multe ori doar banii investiți, deoarece trebuie o găzduire mai bună, de exemplu.

Ce trebuie să știi ca să poți construi un magazin online

În ziua de astăzi, putem găsi o mulțime de servicii care ne oferă toate uneltele posibile pentru a crea un site. Putem avea în același pachet găzduirea, un certificat SSL, un modul eCommerce, și așa mai departe. Vom afla imediat ce înseamnă fiecare. Dar înainte de toate, dacă ai un plan si nu vrei să folosești serviciile unei firme specializate în domeniu, unde este extrem de ușor să deschizi un website, va trebui să știi despre următoarele:

Domeniul

Înainte de toate, va trebui să alegi un domeniu și să îl cumperi sau rezervi pentru tine. La un abonament cu o firmă, care oferă un builder de acest gen, avem și domeniul inclus în preț, pe lângă o găzduire bună. Sunt multe cheltuieli care trebuie să fie făcute pentru un site. Înregistrează domeniul prin IONOS, un partener care găsește soluții personalizate pentru fiecare proiect.

Găzduirea

Practic, sunt trei tipuri de găzduire: shared, VPS sau dedicată. Una de tip shared se referă la un server care găzduiește mai multe website-uri/ clienți. Un VPS (Virtual Private Server) este un server virtual, creat dintr-un server. Diferența dintre shared și VPS e că la exemplul din urmă resursele sunt rezervate doar lui. La un server shared, fie website consumă cât are nevoie.

De aceea este recomandat să alegi cel puțin o găzduire VPS, dacă vrei să nu ai probleme cu timpul de răspuns al site-ului. Un server dedicat e exact ceea ce crezi, este doar al tău și poate ține doar un singur magazin online, daca asta îți dorești.

Wordpress

După ce ai un domeniu și ai închiriat o găzduire, trebuie să instalezi Wordpress-ul. Nu vom explica cum vei putea face asta, deoarece sunt o sumedenie de tutoriale pe Internet și nu putem acoperi toate detalii într-un timp scurt.

Wordpress e practic codul de bază pe care va fi dezvoltat website-ul tău. Dar distracția va continua, pentru că un magazin online are nevoie de mai multe plugin-uri.

Instalează modulul eCommerce și un certificat SSL

Modulul eCommerce adaugă mai multe unelte de care are nevoie un magazin online, cum ar fi opțiunea de a avea un „coș”, sau de da „checkout”, și așa mai departe. Un certificat SSL adaugă un strat de securitate, pentru a putea oferi site-ului posibilitatea de a plăti cu Paypal sau cu cardul bancar.

Alege tema și adaugă produsele pe site

Există extrem de multe teme de Wordpress pe Internet, unele fiind chiar gratuite. După ce ai învățat cum să aplici o temă, va trebui să adaugi produsele și să testezi dacă totul funcționează așa cum îți dorești. Dacă merge sistemul, dacă site-ul are un timp de răspuns adecvat, etc.

Concluzii

Pentru o singură persoană, e un proces lung de a crea și optimiza un website, mai ales un magazin online. Sunt multe informații pe care trebuie să le știm și timpul nostru este cel mai important lucru din viața fiecăruia. De aceea este recomandat să alegi serviciile unei firme din domeniu, deoarece prețurile sunt, adeseori, extrem de accesibile pentru orice tip de buzunar. Iar, în pachetul respectiv, poți primi un domeniu, o găzduire, unelte de crearea de website-uri, modul eCommerce, certificat SSL, și multe altele.

Foto - Freepik.com