Cu ocazia Safer Internet Day, ziua în care promovează securitatea pe internet, Google oferă 2 GB suplimentari la contul gratuit de Google Drive. Oferta poate fi activată până pe 11 februarie.

Astăzi se sărbătorește Safer Internet Day. Google oferă până pe 11 februarie 2 GB capacitate de stocare suplimentară în Google Drive pentru utilizatorii obișnuiți. Pentru a obține acest bonus, utilizatorii trebuie să realizeze validarea informațiilor de securitate a contului Google - în Google My Account.  

Iată de ce, în toate produsele noastre, am introdus elemente care permit detectarea activităților suspecte și blocarea activităților de phishing. Însă, pe internet, 45% dintre aceste activități de phising încă se finalizează cu o reușită. Folosim cea mai avansată tehnologie pentru a te proteja online de orice amenințări la adresa securității care ar putea apărea în produsele Google și nu numai, însă există și o serie de mici pași pe care îi poți urma pentru a-ți asigura o mai bună securitate online.

Principalele ponturi pentru siguranța online:

1. Creează-ți o parolă pe care hackerii nu o pot ghici. Parolele sunt prima linie de apărare împotriva hackerilor, așa că ar trebui să alegi o parolă ceva mai complicată decât ”parola”. Este vital să alegi parole complexe, diferite pentru fiecare dintre conturile importante și e recomandabil să le actualizezi regulat. Cu cât parola este mai lungă, cu atât va fi mai greu de ghicit. Numelerele, simbolurile și combinațiile de litere mari/mici fac parola mult mai greu de ghicit sau de spart. Pentru parolă, nu folosi ‘123456’ sau ‘parola’ și nici informații care sunt cunoscute multora, cum ar fi numărul de telefon.

2. Dublează-ți siguranța cu un sistem de verificare în 2 etape. Cu sistemul de verificare în două etape,te vei conecta cu ceva cunoscut (parola) și ceva primit (un cod care îți va fi trimis pe telefon). Dacă pornești verificarea în 2 etape, Google îți va trimite un cod pe telefonul mobil ori de câte ori cineva încearcă să îți intre în cont de pe un terminal necunoscut. Pentru a afla mai multe despre verificarea în 2 etape, vizitează https://goo.gl/u2Duc8

3. Găsește-ți dispozitivul pierdut. Dacă ai pierdut un dispozitiv, poți utiliza Android Device Manager pentru a-i aproxima locația pe hartă și data la care a fost utilizat ultima oară. Când Android Device Managerîți localizează dispozitivul, o notificare va fi trimisă pe dispozitivul respectiv. Android Device Manager poate fi utilizat și pentru a afișa locația dispozitivului respectiv.

4. Fă un test de 2 minute pentru “Verificarea nivelului de securitate”. Dacă îți actualizezi setările de securitate, contul tău va fi mai bine protejat. Procedura nu necesită decât aproximativ 2 minute. Întâi, intră în contul Google. Apoi accesează setările dând click pe numele sau poza din colțul din dreapta, apoi selectează ”Cont”. În partea de sus, la ”Security Check-up” (verificare securitate), selectează ”Get Started” (Începe).

5. Triază rezultatele afișate de motorul de căutare, eliminând conținutul indecvat. SafeSearch este un filtru automat pentru conținut posibil obscen sau inadecvat pentru anumite vârste. Când pornești SafeSearch pentru un cont Google, conținutul pentru adulți este blocat și nu apare printre rezultatele afișate de orice browser sau pe orice computer, la conectarea cu contul respectiv. Pentru a porni SafeSearch, viziteazăpagina Setări căutare. În secțiunea ”SafeSearch filters”, bifează căsuța din dreptul ”Turn on SafeSearch” (pornește SafeSearch). Apoi dă click pe Save în josul paginii.

6. Blochează-ți dispozitivul de la distanță, indiferent de unde l-ai lăsat. Nu permite nimănui să îți acceseze dispozitivul, blocând, localizând, apelând sau ștergându-ți dispozitivul de la distanță.Pe cea mai nouă versiune Android, deschide ”Google Settings” (setări Google) din meniul aplicației și dă click pe ”Security”.

7. Ține „curioșii” la distanță de dispozitivul tău. Utilizând PIN, parole și configurații (desen model) pentru acces, informațiile private vor rămâne private. Nu lăsa persoanele care au acces la telefonul sau tableta ta să aibă acces și la informațiile din interior. Alege un PIN, o parolă, un model sau chiar imaginea facială pentru a-ți bloca telefonul!

8. Permite browserului să îți gestioneze parolele. Dacă folosești același nume de utilizator și aceeași parolă pe mai multe web site-uri, și dacă unul dintre acele web-situri este atacat de hackeri, datele tale ar putea fi folosite pentru a se conecta pe alte pagini. Permite browserului Chrome să îți memoreze parola și astfel reduci riscul de phishing.

9. Primește un mesaj de alertă de câte ori numele tău apare pe internet. Me on the Web(Eu pe internet) te poate ajuta să înțelegi și să controlezi ce vor vedea oamenii când te caută pe Google. Aplicația te ajută să stabilești alerte Google, astfel încât să fii la curent dacă apar informații despre tine on line și îți sugerează o serie de termeni de căutare care ar trebui avuți în vedere.

10. Gestionează-ți datele din contul Google: Google Dashboard îți arată ce informații sunt păstrate în contul Google și care au fost ultimele activități din contul respectiv.Astfel, dintr-o singură locație centralizată, îți poți vedea datele și activitatea, precum și accesa setările pentru servicii cum ar fi Blogger, Calendar, Docs, Google+ și multe altele.