Cumlucram oferă conținut pentru specialiști HR, angajați, candidați și studenți și este deja disponibilă în România. Managementul companiei intenționează ca până la finalul anului să fie lansate și versiunile pentru Grecia, Ungaria, Cehia și Ucraina.

Până la finalul anului, pentru aceast serviciu vor scrie peste 40 de specialiști în HR, consiliere profesională, coaching de carieră, marketing și employer branding, branding personal, educație financiară și vânzări.

Prima comunitate de învățare colaborativă din România

“Noi credem în reciprocitate. Așa cum membrii comunității noastre ne oferă constant conținut, împărtășindu-ne experiența lor cu diferite organizații, ne dorim să le oferim și noi sprijin în dezvoltarea lor. Vrem să avem o soluție pentru fiecare problemă cu care aceștia se confruntă profesional, vrem să primească informații și lecții valoroase prin doar trei minute de lectură pe zi. Obiectivul principal pe piața din România este ca platforma să aducă conținut centrat pe soluție oricărui tânăr la început de carieră, angajat, manager sau specialist în HR. Un obiectiv secundar este acela de a pune în valoare specialiștii din diferite arii de expertiză prin faptul că devin contributori în prima comunitate de învățare colaborativă din România”, explică Andra Pintican, director de marketing al Undelucram.ro.

Platforma va aborda teme precum pregătirea pentru un interviu, identificarea și tratarea unui burnout, primii pași în a prelua conducerea unei echipe, cum să îți conturezi o strategie de dezvoltare profesională sau cum să gestionezi negocierile de oferte de muncă.

Conținutul video, pe lista de dezvoltări ulterioare

La început, conținutul va consta în articole, însă, pe viitor, Undelucram are în plan să producă și conținut video.

“Toate eforturile noastre au un singur obiectiv: să transparentizăm și să eficientizăm relația angajat-angajator pentru ca organizațiile din România să performeze. Dacă Undelucram.ro ne oferă acces la informații despre organizațiile în care vrem să lucrăm, Cumlucram ne oferă suport pentru a începe și dezvolta cariera în aceste organizații. Vrem să facilităm întâlnirea membrilor și contributorilor și poate chiar să descoperim noi metode prin care putem susține piața muncii. De altfel, până la sfârșitul anului ne dorim să implementăm această comunitate și în alte țări în care suntem prezenți. În prezent suntem în stadiu de conectare cu contributori din alte piețe”, adaugă Andra Pintican.

Extindere în Grecia, Ungaria, Cehia și Ucraina

Până la finalul acestui an managementul Undelucram.ro vrea să lanseze comunități colaborative similare în Grecia, Ungaria, Cehia și Ucraina. Această decizie vine în contextul în care Undelucram își dorește să își accelereze creșterea în regiune și să devină cel mai important punct de informare despre piața muncii din România, Grecia, Ungaria, Cehia și Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria și Polonia.

În prezent platforma are peste 650.000 de utilizatori înregistrați în România și în regiune, iar până la finalul anului vizează un milion.

“Se vorbește tot mai mult și în România de câțiva ani de lumea VUCA - volatiliate, incertitudine (în eng: uncertainty), complexitate și ambiguitate. Se vorbește despre agilitate, adaptabilitate, despre schimbările cu care e necesar ca organizațiile să țina pasul. Oamenii de HR primesc mereu directive noi, la fiecare cinci minute «s-a schimbat schimbarea» și se cer imediat rezultate. Dar, în multe companii, HR-ul nu primește susținerea necesară pentru a iniția sau pentru a face față schimbărilor. De cele mai multe ori nu sunt bugete și nici timp pentru a ajuta echipele de HR să se dezvolte. Vrem ca noi să susținem profesioniștii HR prin conținut, evenimente de networking și learning, concursuri și mai ales aducând constant îmbunătățiri platformei noastre, astfel încât să le ușurăm munca”, explică directorul de marketing al Undelucram.ro.