”Cumpărături la ușa ta” este o inițiativă voluntară care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate, pentru ca mult mai mulți oameni să poată rămâne acasă, în siguranță.

Serviciile ”Cumpărături la ușa ta” sunt disponibile în București și Ilfov, transportul și logistica sunt gratuite, dar valoarea cumpărăturilor se achită la livrare voluntarilor, conform bonului de casă.

Pentru comenzi sunt disponibile două tipuri de pachete de alimente perisabile și neperisabile, al căror conținut a fost pregătit în colaborare cu medicul Simona Tivadar.

PACHETUL 1 – perisabile conține:

1 pachet unt, 10 ouă, 1 pachet brânză telemea, 1 cașcaval, 4 l lapte UHT, 200 gr măsline, 1 pachet de legume pt supă, 1 kg mere, 1 plasă portocale, 1 plasă lămâi, 1 găletușă iaurt, 1 plasă cartofi, 1 pachet paste, 3 pâini.

În funcție de disponibilitatea în magazine mai poate contine: 1 pui sau 1 kg pește sau 1Kg carne vită/porc/tocată, 2 Kg legume variabil (rosii, ardei, dovlecei, broccoli, vinete, ceapa, salata etc). Costul estimativ este 150 lei, poate fi puțin mai mult sau mai puțin.

PACHETUL 2 – neperisabile, conține:

1 kg făină, 1 kg orez, 1 kg mălai, 250 g griș, 1 l ulei, 1 sticlă suc de roșii, 1 kg zahăr, 1 borcan miere, 2 borcane gem, 3 borcane compot. Costul estimativ este 80 lei.

Se pot comanda cel mult 2 pachete și maximum 5 articole suplimentare – articole de igienă, mâncare pentru animale sau cafea. Se poate comanda o singură dată pe săptămână.

Toți voluntarii vor ține cont de măsurile de protecție, fiind dotați cu mănuși de latex, măști, dezinfectant, saci de gunoi, plicuri pentru încasarea contravalorii cumpărăturilor.

Interacțiunea umană este limitată, pachetele se preiau deja ambalate de la case sau intrări speciale. Pachetele se livrează la ușă, iar banii se transmit printr-un plic sigilat (sau prin Revolut, în unele cazuri).

Comenzile pot fi făcute la numărul de telefon 0727030303 între orele 8 și 21. Proiectul este destinat exclusiv persoanelor vârstnice sau nedeplasabile. Scopul proiectului este unul de solidaritate socială.

Vrei să ajuți inițiativa Geeks for Democracy?

”Avem mare nevoie de:

1.Voluntar pentru call-center

Răspunzi la telefon și preiei comenzile. Call center-ul este virtual, deci lucrezi de acasă, program flexibil. NU este nevoie să te deplasezi. Înscrie-te aici https://forms.gle/7bUuAkv3UaBgapu792

2. Voluntari pentru livrare

Cumperi și livrezi produsele. Trebuie să ai mașină și permis. Înscrie-te aici: https://forms.gle/VgfiiZGgjL6Gdijw7

IMPORTANT: Poți fi voluntar în call-center 1 ora pe zi și poți face livrări la o altă oră sau în altă zi, dar trebuie să te înscrii în AMBELE formulare.

ATENȚIE! În magazin și la livrare porți mască și mănuși – ți le dăm noi, nu alerga după ele prin magazine. Voluntarii NU AU CONTACT DIRECT cu beneficiarii!

3. Telefoane sau alte resurse

Dacă ai un telefon pe care nu-l mai folosești sau crezi că poți ajuta altfel, scrie-ne aici:

https://forms.gle/EZDRZH5jWNoCE6zh8

4. Zona de livrare

Momentan ne concentrăm pe zona București și județul Ilfov. Pentru alte zone încercăm să redirecționam apelurile către grupurile civice organizate local.

5. Fonduri

Proiectul este voluntar și gratuit – noi nu luăm niciun ban și nimeni nu este platit pentru ce muncește, dar există și alte cheltuieli (materiale, masti, transport, etc). Donează aici: https://G4D.cateunpic.ro/