School of Computer Science (SCS) din cadrul Universității Carnegie Mellon va oferi, începând cu sesiunea de toamnă 2018 un program de licență cu specializarea inteligență artificială.

Specializarea oferită de SCS este prima de acest gen oferită de universitate americană și vine ca răspuns la cererea tot mai mare venită din partea studenților, dar și a angajatorilor, de a avea traininguri care să pregătească tot mai multe persoane pentru o carieră în domeniul tehnologiei AI.

Pe lângă cursurile de bază pe care le au și studenții înscriși la specializarea computer science, cei de la specializarea de inteligență artificială vor studia și statistică, baze de date, machine learning sau modele de calcul.

Dacă vrei să urmezi și alte cursuri de programare, am strâns câteva pentru pasionații de web development, pentru software development și AI pentru începători.

În plus, la nivel european, cercetătorii din domeniul AI propun înființarea Ellis, un institut care ar avea ca scop cercetarea în domeniul inteligenței artificiale.