Primul curs de programare, de software development, se adrează celor care doresc să facă primii pași în lumea programării. Al doilea curs, de AI, este destinat mai mult developerilor care au ceva experiență și vor să își sedimenteze mai bine informațiile pe segmentul de machine learning.

Astfel, Microsoft pune la dispoziția tuturor celor care vor să învețe despre inteligența artificială tot pachetul de cursuri de programare pe care compania l-a dezvoltat pentru instruirea propriilor angajați.

Pachetul Microsoft Professional Program for Artificial Intelligence este disponibil gratuit pe edX.org. Cu toate acestea, cursanții pot opta pentru a plăti pentru obținerea unui certificat. Fiecare curs dintre cele 10 ale acestui program are o durată de 3 luni și demarează la începutul fiecărui trimestru.

Cei interesați pot urma cursuri precum Introduction to AI, Python for data science, sau ethics for AI developers. O bună parte dintre aceste cursuri pot fi urmate în 10-16 ore.

În ceea ce priește programul pentru developerii entry-level, acesta constă în 13 cursuri de software development pentru începători, cu focus pe Python și JavaScript.

Cele două cursuri de programare se adaugă altora similare din ceea ce Microsoft numește Professional Program – acesta conține cursuri pentru programatorii front-end, cloud-admins, sau pentru cei de la IT support.