Portofoliul companiei include mai multe proiecte ce folosesc tehnologia blockchain, din domenii precum mining, fintech, marketplace-uri, rețele sociale, aplicații de intermediere și nu numai.

În 2017, tehnologia blockchain și criptomonedele au fost în centrul atenției. Bitcoin a atins, la acea vreme, o valoare record de aproape 20.000 de dolari, o creștere surprinzătoare. Astfel, interesul pentru tranzacționarea monedelor virtuale a crescut rapid. Valul de oameni care a adoptat trendul a fost semnificativ și, cum era de așteptat, a apărut și valul de atacuri cibernetice targetate, de tip inginerie socială și phishing.

Doar prin însumarea celor mai mari cinci incidente din domeniul cryptocurrencies din 2017 s-a ajuns la pierderi în valoare de peste un miliard de dolari. Drept consecință, măsurile de protecție în fața vulnerabilităților au devenit o prioritate pentru jucătorii din piață.

Pentru Bit Sentinel, acest lucru a însemnat o creștere a volumului de proiecte și o diversificare a serviciilor. Compania oferă servicii de penetration testing, protecție împotriva malware, servicii de consultanță pentru GDPR, recuperarea datelor în urma atacurilor cibernetice, rezolvarea atacurilor de tip 0day sau audit în securitate, iar penetrarea pieței de Blockchain a fost o țintă importantă în 2017.

Specialiștii Bit Sentinel au intervenit în proiecte românești și internaționale pentru a oferi toate măsurile de securitate necesare pentru o bună desfășurare a ICO-urilor. Activitățile de bază au inclus auditarea și îmbunătățirea măsurilor de securitate pentru protejarea infrastructurii. Apoi, a urmat evaluarea din punct de vedere al securității a “smart contracts” dezvoltate pentru ICO. Toate aceste companii însumează în prezent o valoare de piață de peste 100 de milioane de euro.

“Blockchainul este unul dintre cele mai atrăgătoare subiecte din ultima vreme. Fie că vorbim de smart contracts sau de proiecte inovatoare ce duc tehnologia blockchain mai departe, este clar că acest ecosistem este unul în care vulnerabilitățile și amenințările informatice au un impact uriaș. Primul proiect în zona de blockchain a venit ca o provocare pentru noi. Ulterior, ne-am dat seama că suntem una din puținele, dacă nu chiar singura companie din regiune care poate oferi astfel de servicii. Încercăm în permanență să fim la curent cu noile tehnologii și avem grijă să dezvoltăm capabilitățile existente, angrenând experientă și componente din domenii diverse. În final, e important să ne cunoaștem piața și să evoluăm pentru a ne adapta la noile amenințări cibernetice”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.