Cei de la Telegram au lansat, de curând, Telegram X, o versiune îmbunătățită a aplicației de chat, însă noul produs le-a adus probleme în magazinul Apple. În acest moment, în AppStore, nici Telegram nici Telegram X nu mai există, iar fondatorul startupului a oferit o explicație pe Twitter.

”Am fost anunțați de către cei de la Apple că utilizatorii noștri au avut acces la conținut nepotrivit și, astfel, ambele aplicații au fost scoase din magazin. Odată ce vom lua măsuri de protecție, ne așteptăm ca aplicațiile să fie din nou disponibile în AppStore”, a scris CEO-ul Telegram Pavel Durov, într-o postare pe Twitter.

Nu se știe exact când aplicațiile vor reveni în magazinul Apple sau ce fel de conținut neadecvat s-a strecurat în Telegram X. Cu toate acestea, în regulamentul oficial pentru aplicațiile de iOS se menționează clar faptul că trebuie să existe filtre pentru conținutul nepotrivit și posibilitatea de a-l raporta, dar și de a bloca utilizatorii care îl răspândesc. E posibil, deci, ca filtrele implementate să nu fi fost foarte bune.

Între timp, cei care vor să descarce Telegram sau Telegram X pe smartphone-urile cu Android o pot face fără niciun fel de problemă.