Nu ar trebui să eziți să urci mașina ta pe un elevator auto, dacă ai impresia că aceasta nu funcționează în parametrii normali. Șansele sunt să ai dreptate, iar o verificare atentă a mașinii tale poate scoate la iveală defecțiuni la care nici nu te-ai fi gândit. Acest lucru este cu atât mai mult valabil în cazul inspecției tehnice periodice, fără de care nu poți circula cu automobilul pe stradă. Iată 5 motive care te vor convinge să nu mai amâni acest proces:

Riști să pierzi dreptul de a circula cu mașina

Amânarea ITP-ului până în ultimul moment posibil poate să-ți aducă numeroase neplăceri. În cel mai rău caz, te poate aduce în situația nefericită în care să pici inspecția, fără să mai ai și timp pentru a remedia defecțiunile înainte ca ITP-ul să expire. Bineînțeles, în acest caz nu vei mai putea folosi automobilul, nici măcar pentru a-l duce în service pentru reparații, iar asta te va pune cu siguranță în încurcătură.

Tocmai de aceea, e bine să duci mașina la ITP cu cel puțin 20 de zile înainte de expirarea acestuia. Astfel, în cazul în care mașina ta nu trece de inspecția inițială, vei avea suficient timp să remediezi problemele și să te prezinți din nou cu ea la inspecție.

Riști să ți se rețină certificatul de înmatriculare al mașinii

În situațiile mai grave, în care mașinile oprite în trafic de către RAR și Poliția Română prezintă defecțiuni severe se poate ajunge chiar până la reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii. Din nefericire, dacă te vei găsi în această situație, singura cale de recuperare a certificatului de înmatriculare pentru vehiculul tău va fi demonstrând remedierea tuturor defecțiunilor constatate.

Desigur, printre cele mai grave defecțiuni, considerate a pune în pericol ceilalți participanți la trafic, se numără defecțiunile la sistemul de frânare, anvelopele necorespunzătoare, probleme la instalația de iluminare-semnalizare sau cea de evacuare. Din fericire, odată ce mașina ta ajunge pe un stand de frane într-o stație ITP, toate aceste probleme vor fi depistate și vor putea fi remediate din timp, fără prea multe bătăi de cap.

Riști să fii amendat

Registrul Auto Român nu se bazează doar pe inspecțiile ITP când vine vorba de verificarea mașinilor care circulă pe străzile din România. Dimpotrivă, aceasta a demarat numeroase de acțiuni de verificare în trafic, în parteneriat cu Poliția Română. În cadrul acestor acțiuni s-au descoperit deseori nereguli tehnice la vehicule, iar șoferii au fost amendați, lucru care ți se poate întâmpla și ție dacă ești oprit și sunt constatate astfel de defecțiuni la automobilul pe care îl conduci.