Microsoft Pix e o aplicație mobilă pentru iPhone-uri, disponibilă în App Store. De curând, Microsoft a anunțat într-un comunicat că lansează o nouă funcționalitate pentru această aplicație, prin care poți citi cărțile de vizită ale oamenilor și să faci conexiunea cu profilul lor de LinkedIn.

În baza unui algoritm, aplicația recunoaște când fotografiezi o carte de vizită și activează unele dintre noile funcționalități business-friendly. Aceasta va începe să construiască un profil de contact pentru tine folosind numele, adresa, numerele de telefon și adresele URL pe care le vede afișate pe cartea de vizită. În același timp, Pix permite actualizarea informațiilor unui contact existent.

Noi funcționalități vor permite chiar să trimiți un e-mail, să apelezi sau să accesezi pagina web a persoanei pe care tocmai ai adăugat-o în lista de contacte. Nu în ultimul rând, îi vei putea vizita și profilul LinkedIn, pe care Pix îl identifică atunci când scanezi cartea de vizită. Astfel, vedem o primă integrare interesantă între Microsoft Pix și LinkedIn, rețea socială influentă în lumea afacerilor, deținută chiar de către Microsoft.

Dacă te grăbești și nu ai timp să adaugi imediat noul contact, Pix va salva imaginea uneia sau a mai multor cărți de vizită și vei putea să faci toate actualizările mai târziu.

„Pix funcționează pe baza AI pentru a simplifica și îmbunătăți experiența de a face fotografii printr-o serie de acțiuni inteligente: recunoașterea subiectului unei fotografii, deducerea intenției utilizatorilor și capturarea unei imagini de cea mai bună calitate", a declarat Josh Weisberg, Microsoft Research în Redmond, Washington. „Ceea ce face aplicația Pix diferită este faptul că prezintă o combinație între înțelegere și acțiune inteligentă pe baza intenției utilizatorilor. Ultima actualizare vine în parteneriat cu LinkedIn, pentru a adăuga încă o dimensiune posibilităților pe care le are Pix", a continuat acesta.