Producătorii de calculatoare caută să dezvolte componente noi și să vină cu idei care să-i diferențieze de competitori. În 2018, am văzut produse noi, precum Asus ZenBook Pro 15, laptopul cu touchscreen în loc de trackpad, adus și în România, sau laptopurile din gama Acer Aspire V Nitro, ideale pentru cei care își doresc laptopuri de gaming sau pentru multimedia.

Mai nou, se pare că Dell a brevetat un format nou de laptop convertibil care ar avea ecran dublu. Numit "Information Handling System with Multiple Detachable Displays", brevetul include diagramele unui laptop care poate fi utilizat ca un dispozitiv tradițional cu un ecran și o tastatură sau cu două ecrane atașate, scriu cei de la Digital Trends. Un astfel de dispozitiv ar putea crește semnificativ productivitatea utilizatorilor, întrucât oferă flexibilitate și permite extinderea spațiului de lucru, facilitând munca pe mai multe monitoare.

În plus, așa cum reiese din imaginile brevetului, ecranele pot fi rotite, astfel că ar putea fi folosite la prezentări, unul dintre ele fiind orientat către speaker, iar celălalt către public. De asemenea, pentru a promite portabilitate și ușurință în deplasare, Dell se gândește ia în considerare o soluție prin care ecranele ar putea fi detașate și depozitate în interiorul bazei laptopului.

Mai multe imagini ale conceptului vedeți aici.