Acest titlu are o premisă simplă și clasică în domeniul jocurilor video - mașini rapide și ciocniri spectaculoase. Titlul celor de la Lucid Games te aruncă într-o arenă uriașă și colorată, iar zeci de personaje se urcă în mașini și execută ciocniri violente, sărituri spectaculoase și oferă scene de acțiune dinamică.

Premisa pare să asigure distracție pentru toată lumea, dar Destruction AllStars nu este perfect și cred că va fi preferat mai degrabă de un public mai tânăr.

Destruction AllStars are mai multe moduri de joc: mayhem, care este cel mai simplu și cel mai distractiv, unde trebuie să te bușești cu adversarii, iar cel care obține cele mai multe puncte la final câștigă. Apoi mai este Gridfall, care poate fi fun sau frustrant, iar ideea este să supraviețuiești cât mai mult timp pe măsură ce bucăți din podea dispar. Aceste două moduri se pot juca doar solo, iar cu prietenii se pot juca doar Carnado și Stockpile.

În Carnado trebuie să lovești mașinile și fiecare lovitură îți aduce rotițe pe care trebuie să le culegi apoi să fugi cu mașina fix în mijlocul hărții unde se află o tornadă uriașă. Stockpile funcționează similar doar că acele rotițe se adună cu personajul ieșit din mașină, apoi acesta trebuie să le ducă într-un anumit punct.

Per total, sunt moduri suficient de distractive, dar mi-ar fi plăcut poate și moduri clasice ca king of the hill sau capture the flag.

Destruction AllStars, spre deosebire de alte jocuri cu mașini, are și o componentă de joc cu personajul. Astfel poți să ieși din mașină când dorești, faci ceva parkour, poți să furi sau să distrugi mașinile adversarilor și așa mai departe. Este o componentă care poate aduce, pe hârtie, ceva mai mult dinamism, însă în realitate distracția este mai mare atunci când conduci nu când sari din loc în loc ferindu-te de inamici. Sigur, e o senzație fantastică să sari dintr-o mașina în ultimul moment pentru ca apoi să iei alta imediat sau să sari pe mașina unui adversar. Însă aici vei prefera o mașină în dauna mersului pe joc.

Am jucat singur și cu prietenii și am rămas dezamăgit că jocul nu îți oferă nimic în plus dacă joci cu cunoscuți decât cu străini, dimpotrivă. Dacă ești în party nu ai acces la mayhem și gridfall. Nu înțeleg de ce. Ar fi fost frumos dacă în party puteai face lucruri pe care altfel nu le-ai fi putut face - nu știu combinarea mașinilor sau a puterilor. Ceva care să încurajeze jocul cooperativ. De asemenea, nu poți juca în mod splitscreen și nici local în rețea.

Pentru fiecare meci ai la dispoziție câteva zeci de personaje suficient de hipsterești și țipătoare pentru 2021. Pe lângă faptul că arată diferit, acestea au abilități speciale și mașini unice. Abilitățile le folosești atunci când ești în afara mașinii, iar automobilul unic are și el o abilitate specială. Unele sunt mai utile decât altele și fiecare își va descoperi favoritul în timp. Însă și aici am o problemă cu faptul că nu pot vedea abilitățile și mașinile fiecăruia înainte de meci. Deci afli exact ce se întâmplă în timpul meciului. Ar fi fost frumos inserată o descriere în profilul fiecărui personaj.

Fiind un joc de PlayStation 5, Destruction AllStars arată bine și rulează excelent la 60 de cadre pe secundă. Personajele și mașinile sunt bine desenate și arată excelent în acțiune. Apropo de asta, exploziile și ciocnirile sunt fun și spectaculoase. Jocul este plin de culoare cam oriunde te-ai uita. Pentru că vorbim de PS5 trebuie să vorbim și despre controllerul DualSense ce vibrează ca nebunu atunci când mașina este aproape distrusă, iar triggerul pentru accelerație oferă o tensiune mai mare la apăsare.

Pentru un joc oferit la abonamentul PS Plus, Destruction AllStars este ok. Este un titlu pe care-l joci atunci când vrei să vezi explozii pe ecran și nu vrei să te gândești la nimic. Însă ar fi fost mai bun dacă încuraja jocul cu prietenii. Per total, mi se pare că este mai atrăgător pentru un public mai tânăr deoarece și eu și prietenii mei ne-am gândit în timpul meciurilor online, la fel ca Danny Glover: we are too old for this shit.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.