Despre Mark Zuckerberg se știe faptul că a renunțat la Harvard pentru a construi cea mai mare rețea socială din toate timpurile. CEO-ul Facebook a fost invitat de către reprezentanții universității pentru a ține un discurs în fața celor care tocmai au terminat facultatea.

El a vorbit despre cum visează la o lume în care "toată lumea se simte ca și cum ar avea un rost". "Este vorba despre acea senzație că faci parte din ceva mai măreț decât tine. E sentimentul că este nevoie de tine și că ai ceva mai bun la care poți lucra. A avea un rost creează fericirea adevărată", a spus Zuckerberg.

"Provocarea generației noastre este de a crea o lume în care toată lumea simte că are un rost", a mai adăugat el.

În timpul discursului, creatorul Facebook a mai ridicat o serie de probleme actuale ale societății. A vorbit despre probleme sociale, imigrație, încălzirea globală. Totuși, cel mai mult a pus accentul pe rostul fiecărei persoane în lume.

"Nu este suficient să simți tu că ai un rost. Trebuie să creezi un rost și pentru cei din jurul tău", a explicat Zuckerberg. El le-a zis absolvenților că au ajuns într-un punct în care trebuie să depună la fel de mult efort ca și cei din generațiile anterioare care au trimis oameni în spațiu, că trebuie să ajută la combaterea încălzirii globale, să găsească leacuri pentru boli, să se asigure că toată lumea primește o șansă la educație și, eventual, un venit universal garantat.

Dacă vrei să devii antreprenor și nu știi exact de unde să pornești, sfatul nostru este să pornești de la cuvintele lui Zuckerberg și să te gândești cum ai putea oferi altora (potențiali clienți, parteneri sau angajați) senzația că participă la ceva măreț cu potențialul de a schimba în bine viețile oamenilor.