Pe 31 mai, compania organizează UberGiving – în parteneriat cu Hospice Casa Speranței, Asociația Misiune pentru Copii și Fundația Inima Copilului – iar utilizatorii pot contribui la strângerea de fonduri.

Astfel, miercuri, 31 mai, între orele 11 și 14, utilizatorii Uber din București, Brașov, Timișoara și Cluj pot comanda o mașină UberGiving care va prelua donațiile (haine, jucării, cărți, rechizite sau ghiozdane). Donațiile vor ajunge mai apoi la asociațiile partenere din fiecare oraș. Hospice Casa Speranței (în București și Brașov), Asociația Misiune pentru Copii (Timișoara) și Fundația Inima Copilului (în Cluj).

Trebuie să aveți în vedere faptul că, dacă veți comanda un UberGiving nu veți face cursa cu el. Acesta va veni să ia donațiile în obiecte și va costa 30 de lei, după care va pleca la următoarea solicitare.

Tariful UberGiving este de 30 de lei, iar această sumă va fi donată integral asociațiilor partenere. Utilizatorii pot opta să doneze mai mult – pentru asta, trebuie să comunice suma dorită șoferului partener, care o va introduce în aplicație, urmând să fie preluată automat de pe cardul utilizatorului.

Din motive ce țin de siguranță, nu vor putea fi donate alimente, însă dacă un utilizator va dori să ofere și produse alimentare și are un certificat de calitate pentru alimentele pe care vrea să le doneze, va putea lua legătura în mod direct cu asociațiile partenere.

Serviciile uberX și Select nu vor participa în campanie.

Cum funcționează

  • Dacă telefonul tău folosește sistemul de operare Android, va trebui să introduci o destinație și vei putea selecta UberGiving din lista de opțiuni Uber disponibile
  • Deschide aplicația miercuri, 31 mai, în intervalul orar 11:00 – 14:00
  • În partea de jos a ecranului va apărea un card special “UberGiving” – apasă pe săgeata din dreapta și se va deschide automat ecranul principal de comandă
  • Apasă butonul “Comandă UberGiving”. Dacă o mașină ce face parte din program va fi disponibilă, ea va ajunge la tine în câteva minute pentru a prelua donația.