Încă de la lansarea sa, platforma online Doclandia.ro și-a propus să ofere medicilor din România și din străinătate oportunitatea de a intra în legătură cu pacienții prin intermediul consultațiilor online. Astfel, pot fi oferite sfaturi competente și personalizate pentru rezolvarea multor problemele comune de sănătate, fără să fie necesar un consult fizic.
În contextul actual al pandemiei provocate de COVID-19 anunțat de Organizația Mondială a Sănătății, măsurile de prevenție a extinderii infecției cu coronavirus au devenit o prioritate globală. Autoritățile din România, luând exemplul altor state europene, au dispus deja măsuri fără precedent pentru a stopa răspândirea virusului.
Virusul este automutant iar configurația sa în continuă schimbare îngreunează misiunea cercetătorilor și a patologilor de a găsi un vaccin. Singurele măsuri de siguranță reale de care dispunem în momentul de față sunt autoizolarea, igiena personală și evitarea spațiilor aglomerate.
Reprezentanții companiei afirmă că personalul medical este categoria profesională cea mai expusă în cazul unei pandemii, iar consultațiile online sunt singura variantă sigură de diminuare a expunerii la COVID-19.
În prezent sunt înscriși pe Doclandia.ro peste 1200 de medici care oferă consultații medicale online în diverse specialități. Potrivit companiei, doar o parte dintre aceștia au setate tarifele și programul. Pentru a crește disponibilitatea acestora, Doclandia.ro a notificat toți medicii înscriși, îndemnându-i să fie activi, iar echipa companiei a demarat discuții cu personal medical din toate specializările pentru a suplimenta afilierea de medici noi în această perioadă.
"Invităm medicii să se înscrie pe Doclandia.ro pentru a da amploare acestui mod simplu și eficient de a menține legătura cu pacienții. În cazul în care și România va fi declarată "zonă roșie" a pandemiei COVID-19, este vital să ne mobilizăm pentru a trece cu bine peste acest flagel. Consultațiile se oferă contra-cost, în intervalul orar și la tariful stabilite de fiecare medic. În situații de urgență precum cea pe care o trăim acum, apreciem disponibilitatea unor consultații pro-bono de la medicii dispuși să facă acest efort până situația revine la normal", a declarat Matei Țiboc, Fondatorul Doclandia.ro
În ceea ce privește procedura de înscriere, după verificarea autenticității profesiei în platformă, medicii nou înrolați pe Doclandia.ro trebuie doar să își selecteze orarul de lucru și tariful perceput pentru vizită. Toate vizitele în platformă Doclandia.ro sunt securizate și encriptate, la aceste informații având acces doar pacientul și medicul lui. Datele privind vizitele se stochează doar în contul personal al fiecărui pacient și pot fi revazute de acesta oricând. Platforma Doclandia.ro are capacitatea de susține simultan peste 100.000 de sesiuni de consult pacient-medic.