Cele trei servicii de mesagerie vor continua să funcționeze ca aplicații de sine stătătoare, însă infrastructura pentru mesaje care stă la baza acestora va fi unificată, scrie The Verge. Asta înseamnă că utilizatorii Facebook care folosesc numai una dintre platformele de mesagerie vor putea comunica și cu alți utilizatori din cadrul ecosistemului de servicii ale companiei.

De exemplu, după integrarea tututor serviciilor, un utilizator Facebook ar putea trimite un mesaj criptat unei persoane care deține doar un cont WhatsApp, lucru care nu este posibil în prezent, deoarece aplicațiile sunt separate.

Mark Zuckerberg ar fi cerut ca toate serviciile de mesagerie să beneficieze de criptare integrală (end-to-end).

Compania nu a făcut declarații oficiale cu privire la această acțiune. Potrivit unor surse, Facebook este încă în stadiul incipient și planifică să termine proiectul până la finalul acestui an sau cel târziu la începutul anului viitor. Este posibil ca această acțiune să fie o mișcare strategică a Facebook în încercarea de a spori utilizarea rețelei sociale, meținând nivelul de engagement al utilizatorilor în ecosistemul său de servicii de mesagerie.