DeepThinQ 1.0 a fost dezvoltată anul trecut, odată cu inaugurarea Centrului de Inteligență Artificială LG din Coreea, gândit pentru găsi noi soluții în cercetarea în domeniul AI. Platforma permite o integrare facilă a AI într-o gamă mai largă de produse, permițând dezvoltatorilor de produse LG să aplice tehnologii deep-learning produselor viitoare. Menținând strategia deschisă a recent-anunțatei sale mărci AI, ThinQ, produsele LG dezvoltate cu DeepThinQ – de la dispozitive mobile la electrocasnice – vor oferi o experiență de utilizare completă, conectând o gamă largă de tehnologii și soluții la platforma AI avansată.

DeepThinQ 1.0 vine echipat cu funcții AI precum recunoașterea vocală, video și prin senzori, precum și detecția corpului uman și a spațiului, funcții dezvoltate cu ajutorul informațiilor adunate în ani de zile despre obiceiurile clienților LG. DeepThinQ 1.0 a fost construită de la început pentru deschidere și diversificare, suportând o varietate de platforme de operare, precum Android, Linux și webOS.

Iar, prin LG ThinQ, expresia “cât trăiești, înveți” capătă un sens nou. Produsele dezvoltate în cadrul platformei DeepThinQ se auto-educă, folosind servere de cloud pentru a deveni mai inteligente în timp. Această funcție de învățare stă la baza DeepThinQ, permițând produselor AI de la LG să înțeleagă nu doar mediul lor extern, ci și modelele comportamentale ale clienților. De exemplu, un aparat de aer condiționat LG ThinQ poate învăța, în timp, obiceiurile de viață ale clienților, răcind automat camera la temperatura preferată de ocupant. În mașină, tehnologia LG de monitorizare a habitaclului învață expresiile faciale și gesturile șoferului, recunoascând momentul în care acesta începe să ațipească. În cele din urmă, ThinQ va putea adapta automat muzica, iluminatul sau climatizarea din mașină, învățând mai multe despre pasagerii care ocupă cel mai adesea mașina.

DeepThinQ schimbă deja modul în care sunt construite anumite produse destinate sectoarelor comerciale și de consum. Roboții-Ghid de la LG, aflați pe Aeroportul Internațional Incheon din Coreea, și-au îmbunătățit deja sistemul de recunoaștere vocală în ciuda zgomotului ambiental, pentru ca pasagerii să se poată face mai bine înțeleși. Aspiratorul robotic de la LG învață diferența dintre un scaun și un câine, deplasându-se în consecință.

“DeepThinQ reprezintă esența filosofiei noastre deschise – de a le oferi clienților noștri cele mai puternice soluții AI, printr-o strategie de platforme deschise, parteneriate deschise și conexiuni deschise,” a declarat Dr. I.P. Park, Ph.D., Chief Technology Officer la LG Electronics. “ThinQ va schimba complet modul în care consumatorii folosesc produsele noastre, deoarece produsele ThinQ vor învăța despre ei pentru a le oferi servicii inteligente, și nu invers.”