Competiţia antreprenorială EntrepreNation CityStart va avea startul în data de 17 noiembrie în două orașe simultan. Astfel, sâmbătă, pe 17 noiembrie, elevii de liceu şi studenţii de anul I din Bucuresti și Galați vor învăța să facă un plan de business, vor participa ateliere de “Idea Generation” și „Business Plan”, după care, timp de patru luni, vor lucra în echipe, la business-ul lor.

În toate cele opt orașe în care se va desfășura competiția, antreprenori cu experiență vor fi alături de participanți. Împreună cu studenți ai EA - The Entrepreneurship Academy, care au deja un business și multă inspirație, îi vor ghida să genereze idei cu impact într-o competiţie în care sunt provocați să construiască idei de afaceri.

Apoi, timp de 4 luni de zile, participanţii vor intra într-un program de mentorat şi antreprenoriat susţinut de echipa EA, pentru a implementa şi testa ideile de afaceri generate în timpul competiţiei.

Echipele câştigătoare vor fi anunţate în luna aprilie 2019, în cadrul finalei EntrepreNation CityStart şi premiate cu burse de studiu la EA- The Entrepreneurship Academy a căror valoare totală este de peste 50.000 euro.

Apoi, aceştia vor intra într-un BootCamp, un program antreprenorial concentrat de 7 zile. Fiecare câştigător va ieşi din acest program cu un plan de business viabil, pe care-l va implementa având la dispoziţie şedinţe de mentorat oferite de către studenţii și antreprenorii din rețeaua EA - The Entrepreneurship Academy.

“Antreprenoriatul şi intraprenoriatul câştigă tot mai mult teren printre liceenii din România, care găsesc în această alegere o doză mai mare de libertate, autonomie, responsabilizare şi posibilitatea de a genera un impact pozitiv în comunitate. Experienţa pe care o avem în lucrul cu tinerii între 16 şi 20 de ani şi nu numai, ne-a făcut să realizăm că printre cele mai importante calităţi ale celor care îşi doresc să aibă un impact (fie că vorbim de antreprenori sau persoane care ocupă poziţii în top/middle management) sunt curajul, capacitatea de a lucra în echipă, puterea de a risca, de a câştiga, dar şi de a greşi. Aceste valori dorim să le transmitem tinerilor care vor participa în următoarele 4 săptămâni la EntrepreNation CityStart, ajutându-i să-şi dezvolte aptitudini antreprenoriale care îi vor ajuta să se diferenţieze indiferent de parcursul profesional pe care îl vor alege”, declară Ilinca Păun, CEO și decan al EA - The Entrepreneurship Academy.

Următoarele ediții EntrepreNation CityStart sunt în Bucureşti (17 noiembrie), Galaţi (17 noiembrie), Craiova (22 noiembrie), Brașov și Timișoara (23 noiembrie), Sibiu și Cluj Napoca (24 noiembrie), Iași (8 decembrie).

The Entrepreneurship Academy- EA este singura facultate antreprenorială din România și singura din Europa de Est. În cadrul EA, studenții învață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să își dezvolte un business. Acesta devine principalul obiect de studiu și funcționează sub forma unui “vehicul” educațional. La finalul celor 4 ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, studenții vor primi o diplomă și titlul de Bachelor of Business Administration, cu specializarea în Antreprenoriat.La EA- Facultate de Realitate, cursurile se numesc workshopuri iar profesorii se numesc experți, pentru că ei sunt profesioniști români dar și internaționali, din domenii precum: drept, vânzări, legislație europeană, marketing, contabilitate, drept, chiar și dezvoltare personală și limba engleză.

Mai multe detalii despre The Entrepreneurship Academy, facultatea unde înveți realitatea vieții de om de afaceri, puteți afla din acest material.