Forța de muncă bine calificată, cadrul de reglementare stabil și leadershipul în inovație sunt punctele cheie care fac din Europa o destinație atractivă pentru investitori - aceasta este una dintre concluziile studiului Invest Europe’s Global Investment Decision Makers. Analiza a fost făcută în baza opiniilor a 360 de factori de decizie în investiții din SUA, China, Germania, Marea Britanie și Franța.

Potrivit studiului, aproape 90% dintre investitorii intervievați au afirmat că Europa a devenit o destinație mai atractivă pentru investiții în ultimii cinci ani. Chiar și în pofida schimbărilor politice, cum este Brexit, investitorii fiind dispuși să investească atât în UE, cât și în Marea Britanie.

Aproape 80% dintre cei chestionați se așteaptă ca investițiile în Europa să crească și în următorii cinci ani. Europa depășește Statele Unite și China în ceea ce privește calitatea forței de muncă, infrastructura de transport și cadrul de reglementare, iar investitorii o consideră, în același timp, lider în inovație, privind nivelurile de impozitare și accesul la piețele globale. În același timp, Europa rămâne în urmă cu infrastructura IT și nivelul de creștere economică.

În mod particular, Europa este considerată de către investitorii globali ca fiind lider în finanțe și asigurări, energie și mediu, biotehnologie și sănătate. În același timp, investitorii chinezi spun că Europa conduce în majoritatea industriilor testate, iar de aici putem presupune că vom vedea o majorare a investițiillor venite din China în ecosistemul european, inclusiv cel de startup-uri.

Raportul complet este disponibil pe site-ul Invest Europe.

Foto credit: pogonici / Deposit Photos