Facebook Developer Circles este un program inițiat de Facebook prin care gigantul tech încurajează formarea unor comunități locale de programatori și pasionați de tehnologie.

Cei din grupul Facebook Developer Circles vor avea acces la o serie de evenimente axate pe tehnologii software, dar și pe soft skills și antreprenoriat.

Evenimentul va avea loc la București, la TechHub pe 3 mai.

Comunitatea este fondată de trei tineri români.

Vlad Sas este Facebook Developer Circles Lead, cofondator Webby-Soft (companie de software outsourcing) și vTrader (un exchange de criptomonede), programator și pasionat de tech.

Radu Jinga este co-lead și fondator Jiratech, o firmă ce ajută la dezvoltarea startup-urilor prin soluții software. El a cofondat mai multe startup-uri, iar cel mai recent, Knosis, este înscris la Innovation Labs 2019.

Vlad Măcelaru este cofondator ClarK, producătorul de ochelari inteligenți cu care a câștigat Innovation Labs în 2018. Vlad a câștigat mai multe competiţii, precum Startup Weekend Bucureşti și NASA Space Apps Challenge România. De curând, a intrat în clasamentul "Forbes 30 Under 30", fiindu-i recunoscute la nivel european meritele în inovație.

Facebook Developer Circle: Bucharest va fi prima comunitate de developeri și tech enthusiasts din România, sub tutela Facebook. Să faci parte din această comunitate înseamnă că vei avea acces la oameni bine poziționați în industria IT, precum și pasionați de tech, înseamnă că vei afla ultimele știri despre software-ul produs de Facebook și nu numai, înseamnă că vei putea participa la evenimentele pe care eu și echipa mea le vom organiza cu sprijinul Facebook, evenimente la care experți în diferite segmente ale industriei vor discuta despre muncă și pasiunile lor, în care vom putea sta de vorba și vom putea înțelege cum aducem plus valoare carierei tale și cunoștiințelor tale în domeniul IT. Pe scurt, înseamnă oportunități noi și uși deschise”, explică Vlad Sas.

Lead Facebook Developer Circle Bucharest

La eveniment sunt invitați să participe toți cei pasionați de tehnologie. Prima temă de discuție va fi "Skills of the future - Is your career secured?", o discuție despre automatizare și impactul său în viața profesională. Intrarea la eveniment se face doar pe baza RSVP-ului făcut aici.

Dacă vrei să faci parte din comunitate, poți solicita aderarea la grupul de facebook: Developer Circle Bucharest.