Fintech-ul polonez Aforti Exchange, care oferă servicii de schimb valutar online, a atins o cifră de afaceri de aproximativ 3 milioane de euro în doar 7 luni de la stabilirea operațiunilor în România. Ca și comparație, același rezultat a fost realizat în Polonia după 32 de luni de la începerea operațiunilor de lansare în 2011.

„România a depășit așteptările noastre în ceea ce privește dinamismul pieței. Considerăm că antreprenorii români sunt foarte receptivi pentru a încerca noi soluții financiare și pentru a explora alternative la serviciile bancare tradiționale. Am aflat că românii sunt, de asemenea, destul de pregătiți în domeniul tehnologiei și la curent cu cele mai noi tendințe digitale, ceea ce reprezintă un mare potențial pentru Aforti și planurile noastre de extindere a operațiunilor în România”, a declarat Aleksandra Wodzisławska, Președinte al Consiliului de Administrație Aforti Exchange SA.

90,6 milioane de euro au fost schimbați

În 2017, pe toate piețele de operațiuni, au fost schimbați 90,6 milioane de euro prin intermediul platformei Aforti Exchange. În primul trimestru al anului 2018, compania avea o cifră de afaceri de 46 milioane de euro, ceea ce reprezintă mai mult de 50% din rezultatul pentru întregul an precedent.

„Contrar presupunerii generale, companiile cu operațiuni de import - export nu reprezintă baza noastră principală de clienți. Vedem un număr mare de clienți români, în special la nivel de IMM-uri, care livrează sau contractează servicii în străinătate și au nevoie de acces rapid la valute. Cifrele impresionante de creșteri arată adevăratul potențial al antreprenoriatului românesc”, a declarat Dorin-Claudiu Sterie, Country Manager la Aforti Exchange România.

Urmează IFN pentru IMM-uri - Aforti Finance

Cu sediul în Varșovia, Aforti Exchange face parte din grupul financiar Aforti Holding, listat din 2011 pe piața NewConnect a Bursei de Valori din Varșovia. Aforti Exchange România a fost prima companie din cadrul Grupului înființată în străinătate, urmată de Aforti Exchange Bulgaria. Ca și un următor pas în strategia de expansiune, Aforti va lansa în România Aforti Finance, un IFN pentru start-up-uri și IMM-uri.

În același timp, Polonia este un exemplu pentru România în ceea ce privește finanțarea startup-urilor, pentru că a lăsat talentul țării pe seama fondurilor de venture capital și a organizațiilor care lucrează în permanență cu antreprenorii. De asemenea, Polonia lansează program de vize pentru antreprenori și startup-uri din toată lume, dispuși să înființeze companii în țară.

Platforma oferă soluții simple pentru IMM-uri, microîntreprinderi, precum și persoane fizice autorizate care au nevoie de acces permanent la diferite valute pentru a-și satisface nevoile de afaceri.