Astfel de aplicaţii includ servicii online, sisteme de tip ERP sau CRM, e-mail, website.

Soluţia Telekom Cloud Backup a fost creată pe baza tehnologiei Veeam Cloud Connect şi acoperă o gamă largă de scenarii de backup pentru companii, fiind destinată protejării atât a staţiilor de lucru (PC, laptop), cât şi a serverelor cu sisteme de operare Linux sau Windows. Datele companiilor sunt salvate automat pe o platformă de backup implementată în centrele de date performante şi sigure ale Telekom Romania, aflate pe teritoriul României, unde fiecare client are alocat un spaţiu dedicat.

„Într-o lume digitalizată, protecţia datelor împotriva atacurilor cibernetice sau a pierderii şi deteriorării este esenţială. Soluţia Telekom Cloud Backup vine, astfel, în sprijinul companiilor pentru care datele reprezintă unul dintre cele mai importante active. Noua soluţie integrează o serie de avantaje competitive pe care Telekom Romania le are ca furnizor de soluţii IT&C integrate. Calitatea superioară a infrastructurii IT, cele mai performante și sigure centre de date din România, cea mai performantă soluţie de stocare a datelor, împreună cu tehnologia Veeam Cloud Connect garantează clienţilor noştri companii cea mai bună soluție de backup în cloud, oferită de Telekom”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial Segment Business, Telekom Romania.

Disponibilă pe baza unui abonament lunar pentru spaţiul de stocare şi pentru licenţele software Veeam, soluţia nu necesită investiţii în infrastructură IT suplimentară. Instalarea și configurarea durează câteva minute, iar backup-urile se fac automat, conform unui calendar stabilit de fiecare utilizator în parte, fără a fi nevoie de operaţiuni suplimentare pentru salvarea informaţiilor. Soluţia Telekom Cloud Backup reduce semnificativ efortul de implementare și management al unei soluții de backup din partea clientului, respectând cerințele strategiei 3-2-1-0 de protecție a datelor, potrivit căreia, cea mai eficientă metodă de asigurare a datelor presupune existenţa a 3 copii, pe 2 sisteme diferite dintre care 1 să se afle la distanţă, într-o altă locaţie geografică, pentru a asigura 0 erori.

Clienţii soluţiei Telekom Cloud Backup beneficiază de securitate deplină a datelor - la sursa, în timpul transferului şi la destinaţie, datorită tehnologiilor avansate de criptare şi a conexiunilor SSL. Activarea soluţiei se face imediat după semnarea contractului de achiziţie, clienţii beneficiind totodată de suport tehnic specializat oferit de tehnicienii Telekom Romania.

În plus, clienţii beneficiază de trafic de date nelimitat, putând astfel să îşi configureze politicile de backup oricum doresc, fără grija traficului de date generat, iar capacitatea de stocare poate fi suplimentată oricând, evitând astfel limitările de spaţiu de stocare generate de mărimea fişierelor sau de spaţiul total pe disc. Mai mult decât atât, utilizatorii plătesc doar costul aferent capacităţii achiziţionate în fiecare lună.

Soluţia Telekom Cloud Backup se adresează atât clienţilor care folosesc deja tehnologie de backup Veeam pentru infrastructura IT proprie, cât şi celor care nu folosesc această tehnologie. Conectarea soluţiei Telekom Cloud Backup cu aplicația Veeam Backup & Replication sau agentul de backup instalate pe echipamentele clienţilor se efectuează automat.

Informaţii detaliate despre Telekom Cloud Backup sunt disponibile accesând pagina web dedicată: https://www.telekom.ro/business/cloud-backup/