Tariful Uber este de 1,75 de lei pe kilometru, cu un tarif minim de 7 lei și o taxă de anulare de 6 lei, dacă pasagerul anulează cursa după cinci minute.

Timișorenii, turiștii și oamenii de afaceri care vizitează orașul vor să folosească Uber: aplicația a fost deschisă de peste 3.000 de ori doar în ultimele șase luni, mai ales la aeroport. Toți cei care nu au încercat Uber până acum vor avea prima cursă gratuită, în limita a 30 de lei, dacă își fac un cont pe Uber.com/App și introduc în aplicație codul TIMISOARA.

Cu patru orașe și peste 140.000 de utilizatori, România este a doua țară ca importanță strategică pentru Uber în Europa Centrală și de Est, după Polonia, unde serviciul are peste 300.000 de utilizatori și este prezent în nouă orașe.

“Orașele continuă să se dezvolte, dar opțiunile de mobilitate au rămas aceleași. Cu Uber, oamenii au încă o alternativă pentru a ajunge în siguranță acasă, la serviciu sau pentru a descoperi pur și simplu orașul, dacă sunt în vizită. Timișoara va fi gazda a sute de mii de turiști în următorii ani - oferind un serviciu modern și digital, vrem să ne aducem contribuția la un oraș dinamic, conectat și plin de viață, pregătit pentru 2021”, a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

stefan_rider_0_tm-1

Era și timpul. Timișoara avea nevoie de încă o alternativă. Uber e un serviciu pe care îl folosesc mult atunci când sunt în străinătate

Primul timișorean care a încercat serviciul este Stefan Szakal, antreprenor local care a pus bazele mai multor afaceri în domeniul industriilor creative, printre care X3 și [e-spres-oh]. Este și membru fondator și președinte al Asociației Ctrl-D, prin intermediul căreia derulează mai multe proiecte cum ar fi estudent.ro - platformă de cursuri pentru elevi de liceu, sau conferințe în domeniul educației și carierei. "Era și timpul. Timișoara avea nevoie de încă o alternativă. Uber e un serviciu pe care îl folosesc mult atunci când sunt în străinătate. L-am folosit în Statele Unite, în Londra, în Paris sau în Viena. Ca turist, îl folosesc cu plăcere pentru că știu înainte, cu aproximație, cât am de plătit, sunt mereu pe hartă și nu îmi trebuie numerar. Mă bucur că acum îl pot folosi și acasă.”

Astfel, o cursă de la gară până la Piața Unirii va fi de aproximativ 9 lei, în condiții de trafic normal.