Cea mai nouă funcționalitate pe care am putea-o vedea curând este una care ne-ar permite să comandăm mâncare de la restaurantele preferate direct prin Facebook.

Potrivit TechCrunch, noua funcție, numită "Order Food", va elimina nevoia de a intra direct pe pagina unui restaurant sau de a părăsi feed-ul plin cu pozele de vacanță ale prietenilor sau cu GIF-uri cu pisici.

Order Food va apărea în meniul aplicației pentru smartphone-uri (unde găsești și opțiuni precum "Nearby Place", "Nearby Friends", "Shops"), dar și în meniul de pe versiunea web. Este vorba despre o iconiță care arată ca un hamburger, dar nu foarte multă lume are acces la ea deocamdată, fiind într-un stadiu beta închis.

Inițiativa ar fi venit ca urmarea unui parteneriat dintre Facebook și servicii de livrare precum Delivery.com sau Slice. Totuși, aceste companii activează doar pe piața din Statele Unite, așa că Facebook va trebui să încheie noi parteneriate, în cazul în care va dori să extindă serviciul.

Cum funcționează Facebook Order Food

Întregul proces - de la alegerea mâncării la plata ei - se va întâmpla în interiorul aplicației Facebook. Vei vedea o hartă cu restaurantele din zona ta, restaurante partenere, și vei putea citi review-uri, vei putea vedea prețurile și vei primi toate detaliile de care ai nevoie înainte de a comanda.

Odată ce te-ai decis, vei primi un ecran de confirmare în care ți se va spune și în aproximativ cât timp îți va fi gata mâncarea. Nu toate restaurantele vor asigura și livrarea, deci în unele cazuri va trebui să te deplasezi singur pentru a ți-o ridica.

Noua funcționalitate s-ar putea dovedi foarte utilă pentru utilizatorii dependenți de Facebook, iar platforma are de câștigat de pe urma ei, fiindcă îi convinge pe oameni sa nu mai iasă din aplicație.

Încet-încet, planul Facebook de a înlocui toate celelalte aplicații din telefoanele noastre pare să devină realitate. Rămâne de văzut care va fi impactul asupra lumii startupurilor și cum se va transforma Internetul odată cu extinderea rețelei lui Zuckerberg în din ce în ce mai multe domenii.