Conform TechCrunch, investiția Series C a fost condusă de fondurile Paradigm și Coatue. Evaluarea financiară de 13,3 miliarde de dolari arată creșterea pe care a avut-o startup-ul în ultimele luni, când piața de NFT-uri (Non Fungible Tokens) a crescut enorm.
În ultimele 30 de zile OpenSea a avut tranzacții de 2,4 miliarde de dolari, iar asta înseamnă comisioane de câteva sute de milioane de dolari doar în ultimul an. Acum șase luni OpenSea avea o evaluare de 1,5 miliarde de dolari după o investiție de la Andreessen Horowitz. O altă firmă care se ocupă cu NFT-uri, Dapper Labs are deja o evaluare de 7,6 miliarde de dolari.
CEO-ul companiei, Devin Finzer, a menționat că OpenSea a văzut o creștere de 600 de ori anul trecut. Cu toate că finanțarea va permite OpenSea să se dezvolte, e o piață în continuă creștere, iar marketplace-urile de NFT-uri vor apărea din ce în ce mai mult în următoarea perioadă, pe măsură ce se maturizează.
Pe 2 martie 2021 pe start-up.ro a apărut și primul articol din presa românească ce explica fenomenul NFT înainte ca acesta să devină mainstream. Artistul Robert Drăgoiu a explicat ce înseamnă aceste NFT-uri, adică Non Fungible Tokens. Articolul original a fost transformat în NFT, fiind și primul NFT după un articol de presă.
„În termeni simplii, tokenii nefungibili sunt bunuri digitale unice ale căror proprietate, transfer de proprietate, și creștere în valuare, este înregistrată și administrată public de tehnologia de care ne-am îndrăgostit cu toții în ultimul timp – blockchain”, scria Robert Drăgoiu.
„Un bun nefungibil, totuși, poate fi definit ca unic, special, și deseori, rar.
O analogie bună la acest concept poate fi cumpărare unui bilet la filmul favorit de la Cinema X. Dacă printr-o conjunctură, probabil amuzantă, ajungem la Cinema Y ce rulează exact același film, la exact aceeași oră, biletul nostru nu are valoare, însemnătate, și nici scop”