Robert Drăgoiu este Designer Multidisciplinar autodidact specializat în 3D și campanii de guerilla marketing de peste 10 ani. În anul 2018 a adus conceptul de ARG în spațiul publicitar românesc, iar în prezent este artistul din spatele primului influencer virtual crowdsourced din România, @didiarepere pe Instagram. Este și autorul articolului ”NFT. Când arta devine meta în blockchain: Despre democratizarea artei în România”, găzduit în secțiunea de opinii a start-up.ro, secțiune deschisă tuturor celor cu un cuvânt de zis în ceea ce privește inovația, creativitatea și business-ul.

Materialul conține o explicație detaliată a tehnologiei NFT (Non Fungible Token), o istorie a acesteia, dar și o listă cu primii artiști români care au adoptat această formă de monetizare a creațiilor artistice dinainte ca acest concept să ajungă în mainstream și să fie exploatat de celebrități locale și internaționale. Documentul care conține materialul original redactat de Drăgoiu (fără editările realizate de echipa start-up.ro înainte de publicarea pe site) poate fi cumpărat de pe platforma OpeanSea.io iar prețul de pornire este de 0,2ETH.

Bucăți din articolul realizat de Robert Drăgoiu pentru start-up.ro au fost copiate fără menționarea sursei originale, lucru ironic, având în vedere că vorbim despre o tehnologie folosită pentru a autentifica originalitatea unei creații. Acesta a fost și motivul pentru care Drăgoiu, cunoscut și sub numele @mental.os(), a decis publicarea materialului ca NFT pe platforma OpenSea.

”«NFT. Când arta devine meta în blockchain» este primul articol în limba română despre fenomenul NFT și conține referiri la primii crypto-artiști din România. Numeroase analogii, explicații și informații au fost copiate sistematic și s-au făcut referiri către ele în media mainstream fără niciun fel de creditare a sursei și fără respect. Acesta este modul meu de a oferi acest material lumii”, scrie Drăgoiu în descriere.

Primul articol de presă în format NFT din România vine cu un bonus special

start-up.ro susține inițiativa artistului și crește mizele - oricine va achiziționa lucrarea de pe OpenSea.io va putea beneficia de un interviu pe site-ul nostru pe o temă potrivită specificului nostru (business, inovație, online, tehnologie etc.). Costul pentru o astfel de apariție plătită este, în mod normal, de 1.000 euro + TVA, sumă care nu va trebui achitată de cumpărător.

Scopul secțiunii de Opinii este să ofere o voce celor care vor să-și împărtășească knowledge-ul și viziunea cu o comunitate formată din oameni cu gândire similară, interesați de tehnologiile și curentele care pot transforma societate, persoane care contribuie activ la această transformare. Dacă te regăsești în cuvintele de mai sus, trimite-ne textul tău la adresele octavian@start-up.ro sau vlad@start-up.ro pentru a-ți împărtăși gândurile cu publicul nostru.

Descoperă mai multe creații ale lui Robert Drăgoiu aici, vezi care sunt operele disponibile în format NFT aici și urmărește primul influencer virtual din România aici.