Acceleratorul IMPACT invită startup-urile și IMM-urile de mobilitate și care au legătură cu sectorul automotive să se înscrie în programul IMPACT Connected Car.

Înscrierile sunt deschise până pe 18 octombrie.

IMPACT Connected Car are un fond de 2,1 milioane de euro, scrie eu-startups.com, iar companiile acceptate în program vor primi investiții de până la 60.000 de euro equity-free (fără să cedeze acțiuni din companie) și training din partea unor experți în diverse domenii de activitate din sfera digitalului și a industriei auto. De asemenea, acestea vor beneficia de suport din partea unor mentori cu renume, printre care experți de la Google, Volkswagen, PSA Peugeot Citroën (grupul care reunește brandurile Peugeot, Citroën, Opel și Vauxhall) și alții.

În plus, companiile selectate vor avea oportunitatea să participe la evenimente internaționale organizate de lideri din industria auto. Nu în ultimul rând, participanții vor primi suport tehnic și acces la servicii globale și aplicații inteligente oferite de FIWARE Foundation, o platformă globală pentru soluții și servicii smart.

Programul IMPACT Connected Car este finanțat de Comisia Europeană, în cadrul Inițiativei INNOSUP. Recent, Raportul Global al Acceleratoarelor realizat de Gust a inclus IMPACT în clasamentul celor mai bune 10 acceleratoare din lume și este numărul doi în rândul acceleratoarelor de tip seed în Raportul European al Acceleratoarelor.